©  Belgaimage

YouTube-video neemt je mee naar het vervallen liefdesnestje van Coco Chanel

In een nieuw YouTube-filmpje van urban explorer Matt Nadin vangen kijkers een glimp op van Coco Chanel haar huis. De Franse modeontwerpster woonde destijds in een riante villa op het Schotse platteland. Die is nu helemaal vervallen, maar de sporen van haar luxeleventje zijn nog aanwezig.

vwh

De Britse Matt Nadin trakteert kijkers van zijn YouTube-kanaal Finders Beepers History Seekers regelmatig op filmpjes van woningen in een vergevorderde staat van verval. Hij is een urban explorer, dat zijn mensen die er hun hobby van hebben gemaakt om verlaten panden te bezoeken en in beeld te brengen. In zijn meest recente video gaat hij op verkenning in een bijzonder pand: de oude villa van Gabrielle Bonheur ‘Coco’ Chanel.

Het zogenoemde Rosehall Estaten in de buurt van het Schotse Lairg, dat over 22 kamers beschikt, was in de jaren twintig de thuisbasis van de iconische Chanel-ontwerpster. Ze ontving er vaak beroemde gasten, onder wie haar goede vriend haar vriend Winston Churchill, en bracht er veel tijd door met haar geliefde Hugh Grosvenor, de tweede hertog van Westminster.

Verkocht

Vandaag brokkelen de muren van haar villa, gesitueerd op een domein van 700 hectare, af. Het goede nieuws is dat het gebouw na vier jaar op de huizenmarkt voor een onbekend bedrag is verkocht aan een anonieme familie. Mogelijk zal het snel in zijn ere worden hersteld.

Voor dat gebeurt, glipte Nadin dus even binnen op zoek naar sporen van het verleden. Die vond hij in de vorm van een zwarte chaise longue, een houten bed, kast met Oosterse invloeden, een badkuip op pootjes, lege wijnflessen, een paardenkar en enorme open haarden. “Het is fascinerend om je af te vragen in welke kamer Coco Chanel wilde feestjes heeft georganiseerd. De geschiedenis van de plek is te gek”, aldus een tevreden verkenner in een reactie aan The Daily Mail.Aangeboden door Het Nieuwsblad kortingscodes:
De beste Leen Bakker korting vind je op Het Nieuwsblad Kortingscodes >>]]>
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wonen