©  Photo News

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 ©  Photo News

 ©  Photo News

1 / 5

Antwerp heeft eerste driepunter beet, Gent en Bölöni blijven achter met 0 op 9

Derde keer, goede keer voor de Great Old. In topper tegen AA Gent was het eindelijk prijs voor de bekerwinnaar. Met dank aan uittredend Gouden Stier Mbokani, die zijn seizoensrekening opende.

Alsof het erom te doen was. Bölöni en De Decker die samen terugkeerden naar de Bosuil. Een eresaluut zonder publiek zat er niet in. Het rood-witte legioen pakte wel uit met een spandoek ‘Thank you heroes!’ aan de ingang van Tribune 2.

Geen Pius

Leko sleutelde na het verlies bij Cercle Brugge (2-1) aan zijn defensie. Pius speelde zijn plaats kwijt aan Batubinsika. Verder de logische namen tussen de lijnen. De Pauw verving op rechts de geblesseerde Buta. Bij de bezoekers ontbrak Odjidja door last aan de knie. Bölöni koos voor drie nieuwe namen in de ploeg: Bezus, Botaka en Kleindienst.

RAFC nam een vliegende start. Na amper 4 minuten liet Haroun een niet te missen kans toch liggen. Voor een leeg doel – doelman Roef hing al in de touwen – schoot de Antwerp-aanvoerder het leer hoog over. Niemand die het begreep, ook Mbokani niet die zijn ongeloof liet blijken. Haroun maakte zijn fout een tiental minuten later wel goed. Vanop de achterlijn zette hij gemeten voor. Mbokani liet zien dat hij wél een spits is, en kopte zijn eerste competitietreffer tegen de netten.

‘Komaan Didier!’

De Buffalo’s schoten nu wakker om een 0 op 9 te vermijden. Butez moest goed plat op pogingen van Dorsch en Castro-Montes. Een korte opflakkering, want het niveau verwaterde, met langs beide kanten veel afval in het spel en nauwelijks een klasseflits. Ook niet van Lamkel Zé, ondanks de vurige aanmoedigingen – ‘Komaan Didier!’ - vanuit de eretribune.

De preek van Bölöni tijdens de rust miste zijn effect niet. Onder leiding van een bedrijvige Bezus creëerden de blauwhemden drie kansen in de beginfase van de tweede periode. Yaremchuk kwam met een kopbal op Butez het dichtst bij de gelijkmaker. Ook de Great Old kwam al snel eens piepen. De tot dan onzichtbare Gerkens zette goed voor. Roef pakte uit met een knappe reflex op de kopbal van Haroun. Mbokani geraakte eveneens niet voorbij de Gentse tussenpaus.

16 keer ongeslagen

In het laatste kwart nam de club uit de Arteveldestad weer over. Een secure Butez was bij de pinken om de ingevallen Niangbo het scoren te beletten. De roodhemden lieten nog één zien. Een knappe één-twee van Mbokani-Lamkel Zé leverde geen doelpunt op. De zuinige 1-0 bleef staan, waardoor Antwerp nu al zestien opeenvolgende competitiewedstrijden ongeslagen is op de Bosuil. Met een 4 op 9 rukt de ploeg van Leko op naar de middenmoot. Bölöni en co beginnen met 0 op 9 aan een serieuze achtervolgingsrace.

Diederik Geypen 

    MEER OVER RAFC LIVE: Volg alle matchen van Royal Antwerp FC live

    Meer voetbalnieuws