Na vijftig jaar verkoopt René de Kok zijn ijzer- en slotenwinkel De Oude Pik. Hiermee komt een einde aan de oudste winkel van de Turnhoutsebaan. De ‘quincaillerie’ werd gesticht in 1896. 

Na vijftig jaar verkoopt René de Kok zijn ijzer- en slotenwinkel De Oude Pik. Hiermee komt een einde aan de oudste winkel van de Turnhoutsebaan. De ‘quincaillerie’ werd gesticht in 1896. ©  Jan Van der Perre

Oudste winkel op Turnhoutsebaan De Oude Pik stopt na 124 jaar: “Onze naam heeft Raymond geïnspireerd voor Vlaanderen Boven”

Borgerhout -

“Pik komt van pikhaak, een landbouwwerktuig waarmee ze een bussel koren bij elkaar rolden. Amai, dat heb ik al dikwijls mogen uitleggen. Vooral aan Hollanders, voor hen betekent het iets heel anders. Raymond van het Groenewoud zingt Vlaanderen Boven, waar een pik een houweel is. Laatst hoorde ik hem op de radio vertellen dat hij die betekenis ontdekt heeft toen hij op de Turnhoutsebaan voorbij mijn winkel reed.” René de Kok (71) heeft zijn ijzer- en slotenwinkel De Oude Pik te koop gezet. Hiermee verdwijnt de oudste winkel, gesticht in 1896, van de Turnhoutsebaan.

Karin Vanheusden