De make-uptrends die het najaar (niet) overleven

Bron: Vogue

2020 is halfweg en dan is het tijd om vooruit te blikken op de trends van het moment. Welke kunnen nog een eindje mee en welke hypes zien we in het najaar niet meer terug? Een overzicht.

It lipstick

Voor liefhebbers van mooie handtassen zal een Hermès Birkin tas of een Chanel vaak een droom blijven: het prijskaartje wil niet helemaal mee. Maar voor wie toch graag een stukje van de Franse modehuizen bij zich wil hebben, is er de ‘it lipstick’: een dure lippenstift van bijvoorbeeld Hermès of Marc Jacobs. Ze geven je toch dat vleugje luxe zonder dat je de spaarrekening moet plunderen. Stem je kleur van je lippenstift af op je outfit en je ziet er meteen heel modieus uit.

Contouren

Contouren alsof je leven ervan afhangt om toch maar een uitgesproken jukbeenderen te krijgen: in het najaar mag het allemaal wat minder zijn. De naturelle uitstraling neemt opnieuw de bovenhand in de cosmetica-industrie. Nog een trend? De ‘glossy’ gloed. “Het is alsof je net uit het zwembad stapt”, zegt Dominic Skinner, het hoofd van de make-upafdeling van MAC. “De huid lijkt vochtig en enkele goede voorbeelden waren recent al te zien op de catwalk.” Wil je zelf experimenteren? Kies dan voor een transparante lipgloss en een blosje op de wangen.

Wenkbrauwen

De heel fijne, de borstelige variant of net opvallende wenkbrauwen? Laat ze deze herfst en winter zo veel mogelijk met rust. De trend wordt door de Britse make-upartiest Val Garland omschreven als de ‘anti-brow’. Probeer ze zo min mogelijk te epileren. Gebruik, alleen als het echt niet anders kan, een transparante wenkbrauwgel om de haartjes in toom te houden.

Hoofdhuid

Lotions, crèmes, gels,...om onze huid te beschermen, hebben we in het beautyschap de keuze uit honderden verschillende potjes. Maar ook onze hoofdhuid verdient de nodige aandacht. Het begon enige tijd geleden met shampoos zonder parabenen en sulfieten maar ondertussen bestaan er ook tal van scrubs, oliën en crèmes om ook je hoofd eens goed te verwennen.

Foundation

Het hangt samen met de naturelle uitstraling maar wees zuinig met concealer, foundation en poeder. Breng alleen concealer aan op de plaatsen waar het echt nodig is, bijvoorbeeld om donkere kringen onder je ogen te verbergen. Violette, Global Beauty Director van Estée Lauder, geeft nog een extra tip: “gebruik nooit foundation op je neus, dan wek je de indruk dat je helemaal niets draagt van make-up”.

 (lla)

NIET TE MISSEN