© SQ Vision Mediaprodukties

28-jarige Yassine Amiz doodgestoken in Eindhoven: “Nog veel onduidelijkheid”

Turnhout, Eindhoven -

De 28-jarige Yassine Amiz uit Turnhout kwam woensdagavond in het Nederlandse Eindhoven om het leven bij een steekpartij. Het slachtoffer en de dader zouden ruzie gemaakt hebben, maar de omstandigheden zijn nog steeds onduidelijk. De politie kon een paar uur later een verdachte oppakken.

Op het plein Woenselse Markt in het centrum van Eindhoven, aan Café Bar Enjoy, gebeurde woensdag om 22u een incident met dodelijke afloop. Bij een vechtpartij tussen twee personen kwam de 28-jarige Yassine Amiz om het leven, zo meldt de Nederlandse misdaadsite boevennieuws.pro en wordt ons bevestigd door andere bronnen.

Yassine Amiz 

Yassine Amiz ©  rr

Volgens de politie Oost-Brabant haalde de dader met een mes uit naar het slachtoffer. Aanvankelijk kreeg de politie een melding van een vechtpartij tussen twee mannen en het slachtoffer, maar het ging uiteindelijk over een ruzie tussen twee personen. Toen de politie ter plaatse kwam, was de vermoedelijke dader verdwenen. De hulpdiensten kwamen ter plaatse met een traumahelikopter om medische bijstand te leveren, maar Yassine stierf ter plekke.

De verdachte zou een lichtgetinte man met een lichtkleurige korte broek en ontbloot bovenlichaam geweest zijn. “Er is meteen een groot onderzoek opgestart. Door de technische recherche is op straat sporenonderzoek verricht, en er zijn direct getuigen gehoord. Rond 3.30u kon de verdachte gearresteerd worden aan zijn woning in Eindhoven”, zegt politie Oost-Brabant.

 

 ©  SQ Vision

Er is nog veel onduidelijkheid over de omstandigheden van het incident en de aanleiding van de ruzie. “Het onderzoek is nog in volle gang”, klinkt het. “We zijn daarom ook nog op zoek naar mensen die ons kunnen helpen. Er waren die avond veel mensen op straat en aan het terras van het café. We spreken graag met mensen die iets kunnen vertellen over de aanleiding van het incident en de steekpartij zelf. Ook mensen die de verdachte even later hebben zien vluchten, kunnen zich melden”, doet de politie een oproep.

Yassine Amiz woonde in Turnhout, maar had er geen familie of andere banden. Al zijn familieleden zouden in de buurt van het Nederlandse Veghel wonen.

Informatie over dit incident kan u melden via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.
Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio