Aangeboden door Hedin Automotive

Hedin Automotive Mercedes EQC 400. © Mediahuis Connect

Rijplezier en fiscale voordelen brengen elektrisch rijden in stroomversnelling

Steeds meer automobilisten schakelen over op elektrische of plug-inhybride wagens. Die zijn niet alleen fiscaal interessant, maar ook verrassend leuk om te besturen. Hedin Automotive, de grootste groep van Mercedes-Benz-dealers in België, helpt steeds meer klanten in hun elektrische transitie.

Mediahuis Brand Studio

Zeker bij de fleetklanten zijn de elektrische en plug-inhybride modellen van Mercedes-Benz erg populair. Gregory Lang, Manager Fleet Ambassadors Cars bij Hedin Automotive, ziet een duidelijke evolutie. “Bij Hedin Automotive kiest nu al 40 procent van de btw-plichtige zelfstandigen voor een plug-inhybride of elektrische Mercedes-Benz. Kijken we naar de grotere fleetklanten dan zaten we vorig jaar nog maar op 3 procent en in dezelfde periode dit jaar al op 20 procent. De decision makers zien de voordelen in, maar het duurt wat langer om de car policy van grotere bedrijven te veranderen. Daarnaast is er nog een kleinere groep particulieren die omwille van het groene imago of rijplezier met een elektrische of plug-inhybride wagen gaat rijden”, schetst Gregory Lang de huidige marktsituatie.

De juiste keuze?

Om te bepalen of elektrisch rijden ook iets voor jou is, moet je eerst je rijprofiel bepalen. Dat kan bijvoorbeeld met de EQ Ready-app van Mercedes-Benz, die je kunt downloaden op je smartphone (iOS of Android). Deze app brengt je verplaatsingen en rijgewoontes in kaart. Je kunt uiteraard ook bij Hedin Automotive persoonlijk advies inwinnen. “Onze verkoopadviseurs worden voortdurend bijgeschoold. Elektrisch rijden is leuk, maar het moet wel de juiste oplossing zijn voor die persoon. Als je puur brandstof tankt en de batterij nooit kunt opladen, hebben we betere oplossingen”, aldus Gregory Lang.

Steven Walschots, Fleet Ambassador Vans bij Hedin Automotive, wijst op de nood aan goede informatie: “Ook op de relatief nieuwe markt van de elektrische bestelwagens heerst nog veel onwetendheid. Onze zakelijke klanten zitten vaak met technische vragen, zoals de gewichtsverhoudingen of het sleepvermogen, waar we hen graag mee helpen.”

 © Hedin Automotive

Test het zelf

Een belangrijke troef van een grote dealergroep zoals Hedin Automotive is de beschikbaarheid van testwagens. “We hebben een testwagenpark van meer dan honderd voertuigen, met steeds meer plug-inhybride en elektrische wagens. Die moet je toch uitgebreid testen, dat kun je niet op een half uurtje”, vindt Gregory Lang. “Al onze vestigingen hebben uiteraard ook eigen laadpalen.”

“We hebben ook eVito’s die voortdurend ter beschikking staan van onze klanten, als vervangwagen wanneer ze op onderhoud komen of voor een eerste kennismaking met een elektrische bestelwagen”, vult Steven Walschots aan. “Hedin Automotive blijft investeren om de stap naar elektrificatie voor onze klanten te verkleinen.”

 © Hedin Automotive

Slimme laadoplossingen

Ook in de keuze van de beste laadoplossing wordt de klant begeleid. Gregory Lang: “Mercedes-Benz werkt samen met EVBox van ENGIE voor de laadpalen. We hebben slimme laadkabels voor split billing (splitsing van de oplaadkosten tussen werkgever en werknemer, n.v.d.r.). Hiervoor is Mercedes-Benz een samenwerking gestart met Powerdale.” Dankzij de Mercedes me charge-app op je smartphone heb je dan weer toegang tot de meeste laadpalen in heel Europa.

Van EQA tot EQS

De elektrische en plug-inhybride modellen van Mercedes-Benz dragen het EQ-label. “In elk belangrijk fleetsegment hebben we vandaag al een plug-inhybride”, zegt Gregory Lang. Mercedes-Benz staat op dat vlak heel sterk en biedt zowel stekkerhybrides met benzine- als dieselmotor. De nieuwste plug-in is de compacte SUV GLA 250 e. Bij de grotere GLE kiezen de meeste klanten nu al voor een plug-inhybride.

Daarnaast zijn er de volledig elektrische modellen. De EQC is een luxueuze SUV met 100 procent elektrische aandrijving, terwijl de EQV zich richt op personenvervoer. Voor stedelijke bestellingen in de laatste kilometers zijn de eVito en eSprinter ideaal. En daar blijft niet bij. Dit jaar nog presenteert Mercedes-Benz de elektrische EQA (op basis van de GLA) en van de volgende S-Klasse wordt de EQS afgeleid. Tel hierbij de 23 beschikbare plug-inhybrides en dan kun je alleen maar concluderen dat de elektrische toekomst bij Mercedes-Benz en Hedin Automotive er zeer interessant uitziet.

Heb je zin om elektrisch te rijden? Vraag dan zeker advies aan Hedin Automotive of boek een testrit.