Aangeboden door Lancôme

© Lancôme

Stress en je huid… zo voorkom je problemen

Plots last van een puistje, een grauwe teint of huidproblemen die alleen maar verergeren? Helaas is dat vaak het gevolg van stress. Stress heeft een grotere impact op onze huid dan je denkt. Gelukkig kun je een gestreste huid met de juiste aanpak kalmeren en weer doen stralen.

Mediahuis Brand Studio

Luchtvervuiling, een druk leven, emotionele stress, onevenwichtige voeding… allemaal factoren die hun tol eisen op ons lichaam én onze huid. Huidproblemen verergeren zelfs nog meer naarmate de spanning in je lichaam toeneemt. Hoe dit komt? Interne en externe stressfactoren verzwakken namelijk de natuurlijke beschermingsbarrière van je huid: de huid verliest vocht, ze krijgt minder weerstand en is minder goed in staat om zichzelf te beschermen. Resultaat? Een doffe, uitgedroogde en gevoeligere huid.

Stress aanpakken

Helaas is stress doorgaans niet op één-twee-drie weg uit je leven. Op externe stressfactoren zoals luchtvervuiling heb je zelf amper impact. Veranderingen in je levensstijl zoals voldoende slaap, evenwichtige voeding en een goede work-life balance dragen gelukkig al een steentje bij tot een gezondere huid. Maar om de huid echt weer te doen stralen, is de juiste skincare een belangrijk iets.

Natuurlijke ingrediënten

Huidverzorging op basis van natuurlijke ingrediënten helpt om de huid te ontstressen. Populaire ingrediënten hiervoor zijn aloë vera, extracten van roos en aminozuren. Ook hyaluronzuur is een topper voor je huid doordat een krachtig hydraterend bestanddeel is dat vocht weet vast te houden en het natuurlijke vochtgehalte van de huid weer versterkt.

 © Lancôme

Frisse, stralende huid

Nog meer goed nieuws is dat al deze ingrediënten die de huid helpen te ontstressen, samen zijn gebracht in de Hydra Zen Liquid Moisturizer van Lancôme. Deze vloeibare formule met 95% natuurlijke ingrediënten zoals biologische aloë vera neutraliseert de zichtbare tekenen van stress. De hydraterende, kalmerende en glow-boosting eigenschappen van dit product pakken een uitgedroogde, doffe en/of trekkerige huid snel aan en zorgen voor een frisse, gezonde, stralende huid. Zelfs bij gevoelige huidtypes maakt dit product een verschil voor de huidconditie.

Wil je je gestresste huid weer doen stralen? Ontdek de Hydra Zen Liquid Moisturizer van Lancôme voor een frisse, gezonde huid.