Aangeboden door Lancôme

© Shutterstock.com

Dit doet luchtvervuiling met je huid

Steeds vaker tonen wetenschappers aan dat luchtvervuiling de oorzaak is van verschillende medische aandoeningen. Maar wist je dat ook je huid enorm lijdt onder pollutie? Zelfs jonge huiden krijgen het zwaar te verduren in een sterk vervuilde omgeving en krijgen hierdoor te maken met vroegtijdige huidveroudering.

Mediahuis Brand Studio

Luchtvervuiling wordt beschouwd als één de voornaamste oorzaken van huidproblemen zoals vroegtijdige huidveroudering, vochtverlies, rimpels, een minder egale teint, een onregelmatig huidkorrel en rimpels. Zo toonde onderzoek van professor Lee van de universiteit van Hongkong aan dat jonge vrouwen die leven in een vervuilde omgeving en tekenen van vroegtijdige huidveroudering vertonen een huidmicrobioom hebben dat aanleunt bij dat van oudere vrouwen.

Slechte huid door luchtvervuiling

Ons huidmicrobioom, oftewel het levend ecosysteem van ons huidoppervlak dat samengesteld is uit menselijke en bacteriële cellen, kan verstoord worden door onze levensstijl en luchtvervuiling. Gelukkig kun je je huidmicrobioom ook zelf weer in evenwicht brengen door het de juiste ‘voeding’ te geven: prebiotica en probiotica. Prebiotica stimuleert de groei van goedaardige bacteriën, wat absoluut noodzakelijk is omdat er duizenden goede soorten bacteriën op onze huid leven om onze huid gezond te houden. Probiotica hebben dan weer een goedaardig effect op de micro-organismen van ons microbioom.

 © Lancôme

Bacteriën om huid gezond te maken

Zowel prebiotica als probiotica kunnen verwerkt worden in huidverzorgingsproducten. Lancôme doet dit in hun nieuwe Advanced Génifique, een verfrissend serum zeven verschillende prebiotica en probiotica. Eén pipet van dit serum brengt liefst 30 miljoen bacteriën op de huid waardoor het evenwicht van het huidmicrobioom snel hersteld wordt en vroegtijdige tekenen van huidveroudering aangepakt worden. Elke huid, ook de gevoelige huid, wordt snel sterker en zichtbaar jonger. Ook vroegtijdige tekenen van huidveroudering worden dus aangepakt waardoor de teint weer egaal wordt, het huidoppervlak glad, de huid steviger en rimpels en/of fijne lijntjes vervagen.

Huidveroudering voorkomen en/of aanpakken, doe je met de vernieuwde formule van het fluide Advanced Génifique van Lancôme.