Aangeboden door Hedin Automotive

Hedin GLB. © Mediahuis Connect

Nieuwe Mercedes-Benz GLA of GLB: welke compacte SUV kies jij?

SUV’s liggen de jongste jaren bijzonder goed in de markt en bestaan vandaag in alle mogelijke maten. Met maar liefst acht SUV-modellen is Mercedes-Benz een van de koplopers. Twee opvallende nieuwkomers in de familie zijn de GLA en GLB, compacte SUV’s waarvoor Hedin Automotive veel interesse vaststelt.

Mediahuis Brand Studio

Het is je wellicht ook al opgevallen: de SUV (Sports Utility Vehicle) is momenteel het bestverkochte autotype op de Belgische markt. Dat zien ze ook bij Hedin Automotive, de dealergroep met vijftien Mercedes-Benz-vestigingen in Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant. “Bij Hedin Automotive bestaat ongeveer 40 procent van onze verkoop dit jaar uit SUV’s”, vertelt salesmanager Stefan De Nys. “Ze zijn aantrekkelijk door hun hogere zitpositie, betere zichtbaarheid en praktische troeven.”

Acht SUV’s

Mercedes-Benz is sterk vertegenwoordigd op de SUV-markt met – zet je schrap – de GLA, GLB, GLC, GLC Coupé, GLE, GLE Coupé, GLS en G-Klasse. De nieuwste telgen zijn de zevenzitter GLB en de tweede generatie van de GLA. Hoewel beide modellen tot de compacte SUV’s behoren, hebben ze volgens Stefan De Nys een specifieke doelgroep: “De GLA is ideaal voor kleine gezinnen of de iets oudere generatie die hoger wil zitten en houdt van een sportiever gelijnd model. Voor grotere of samengestelde gezinnen is de GLB met zijn zeven zitplaatsen de perfecte keuze.”

 © Hedin Automotive

Ruimtewonder

Een betaalbare zevenzitter van Mercedes-Benz? Dat is een model waar veel mensen naar uitkeken. “In mijn omgeving krijg ik regelmatig de vraag wat Mercedes-Benz te bieden heeft aan mensen die zeven zitplaatsen wensen. Tot nu toe konden die alleen terecht bij de grotere GLS, de V-Klasse of de E-Klasse Break als tussenoplossing. Nu hebben we met de GLB een ruimtewonder voor grote gezinnen of avonturiers”, zegt Evy Andries, marketingdirecteur van Hedin Automotive. De GLB is optioneel verkrijgbaar met een derde zitrij. Deze twee zetels klap je met lussen eenvoudig neer vanuit de bagageruimte, terwijl je de tweede zitrij desgewenst in de lengte kunt verschuiven.

]]>

Veel hoger

Begin dit jaar presenteerde Mercedes-Benz de tweede generatie van de GLA als wereldpremière op het Autosalon van Brussel. Nu staat hij (net als de GLB) in de showrooms van Hedin Automotive. Wie de vorige GLA naast de nieuwe parkeert, ziet meteen het verschil. “De verhoudingen zijn helemaal anders”, vindt Arthur Lauwers, verantwoordelijk voor strategic marketing. “De nieuwe GLA is 10 centimeter hoger, 3 centimeter breder en 1,5 centimeter korter dan de eerste generatie. In het interieur heb je daardoor een stuk meer hoofd- en beenruimte.”

Leuke features

Zowel de GLA als de GLB beschikt over het slimme MBUX-infotainmentsysteem, dat spraakcommando’s zoals “Hey Mercedes, ik heb het veel te warm” interpreteert en omzet in concrete acties. De brede widescreen cockpit met aanraakscherm oogt knap, net als de navigatiekaart die in augmented reality de omgeving toont. “Ook handig is dat je bepaalde opties achteraf kunt bijkopen en activeren”, vult Arthur Lauwers aan.

Plug-inhybride

De GLA en GLB zijn (optioneel) beschikbaar met 4MATIC. Deze permanente vierwielaandrijving verdeelt het koppel variabel over de voor- en achteras, waardoor je in alle omstandigheden zeker bent van een goede grip. Er is keuze tussen diverse diesel- en benzinemotoren, met standaard telkens een automatische versnellingsbak. Zeer interessant als bedrijfswagen is de GLA 250 e, een plug-inhybride die een benzine- en elektromotor combineert. Mercedes-Benz legt momenteel ook de laatste hand aan de volledig elektrische EQA op basis van de GLA.

Benieuwd om de Mercedes-Benz GLA of GLB zelf te ontdekken? Ga dan snel kijken bij Hedin Automotive of boek een testrit.