Aangeboden door Lancôme

© Shutterstock.com

Vroegtijdige huidveroudering aanpakken? Onze skincare expert legt uit hoe je dat doet

Op huidveroudering staat geen leeftijd. Pigmentvlekken, een onregelmatige teint, een minder strakke huid, fijne lijntjes of rimpeltjes… kunnen de eerste tekenen van vroegtijdige huidveroudering zijn waarmee je op jonge leeftijd al te maken kunt krijgen. “Maar met de juiste dagelijkse verzorging kun je gelukkig je huid stralend en fris houden”, zegt skincare expert Melissa Van Nieuwenhuyse.

Mediahuis Brand Studio

“De meeste vrouwen krijgen vroeg of laat te maken met vroegtijdige huidveroudering”, weet Melissa Van Nieuwenhuyse, skincare expert voor Lancôme. “Een exacte leeftijd is er niet, maar vanaf ongeveer 35 jaar is doorgaans een aangepaste verzorging welkom om de huid strak te houden en de teint fris.”

De nieuwe rimpels: pigmentvlekken

“Verschillende factoren kunnen vroegtijdige huidveroudering in de hand werken”, gaat Melissa verder. “Uv-stralen, luchtvervuiling, hormoonschommelingen… hebben allemaal invloed op de huidconditie. Dat kan zich vertalen in een minder strakke huid, een onregelmatige teint, pigmentvlekken… Vooral met pigmentvlekken krijgen steeds meer vrouwen te maken, wat dan ook wel al eens de ‘nieuwe rimpels’ worden genoemd.”

Lijnzaad als wondermiddel

“Gelukkig staat de cosmeticawereld niet stil”, zegt Melissa . “Uit onderzoek is gebleken dat bijvoorbeeld lijnzaad een topingrediënt is om al die tekenen van vroegtijdige huidveroudering aan te pakken. In de nieuwe Rénergie Multi-Lift Ultra Cream van Lancôme is lijnzaadextract toegevoegd omdat het een drievoudige werking heeft om de huid weer egaler, strakker en steviger te maken.”

 © Lancôme

1 product voor alles

Eén product is dus voldoende om je huid goed te verzorgen. “Een goede skincare routine hoeft echt niet te betekenen dat je dagelijks tientallen stappen in je verzorgingsritueel hoeft te doen”, geeft Melissa mee. “Belangrijk is om eerst altijd goed de huid te reinigen met bijvoorbeeld Lancôme Confort Eau Micellaire, een hydraterend en kalmerend micellair water dat zowel make-up verwijdert als de huid reinigt. Vervolgens breng je één vingertop - een hoeveelheid ongeveer zo groot als een nootje - Rénergie Multi-Lift Ultra Cream van Lancôme aan op het gelaat, de hals en het decolleté.”

1 product 1 keer per dag

“Belangrijk is wel dat je consequent - dus minimum één keer per dag - een product als Rénergie Multi-Lift Ultra Cream gebruikt om je huid weer stralend en fris te maken”, vult Melissa aan. Ook hoe je je gezichtsverzorging aanbrengt, is belangrijk. “Zet niet overal stippen crème op je huid om vervolgens uit te smeren, maar warm een nootje crème op in je handen en smeer het vervolgens vanop de wangen met bovenwaartse bewegingen uit naar boven. De wangen zijn doorgaans de droogste plekken op een gelaat. En vergeet je decolleté en hals niet, want ook die plekken kunnen te maken krijgen met vroegtijdige huidveroudering.”

Ontdek zelf wat Rénergie Multi-Lift Ultra Cream SPF 20 van Lancôme voor je huid kan betekenen en geniet exclusief van 20% korting.