Aangeboden door fischer

Superhandig: met deze plug van fischer is voorboren niet meer nodig

Spiegels of schilderijen ophangen, rookmelders plaatsen, verlichting monteren: sinds we door corona vaker thuis moeten blijven, is er plots meer tijd om allerhande klusjes op te knappen. Goed nieuws voor de doe-het-zelver is dat er nu een plug op de markt is die deze taken vergemakkelijkt: de fischer DUOBLADE.

Mediahuis Brand Studio

Doe-het-zelfzaken hebben de afgelopen maanden duidelijk gemerkt dat de Belg meer tijd heeft om thuis de handen uit de mouwen te steken. Vaker thuis zijn, inspireert velen om hun interieur op te knappen of taken uit te voeren die al lang op de to-dolijst stonden. “Iedereen is aan het klussen geslagen. Sinds mei is er bij ons een heel grote vraag ontstaan”, zegt Frederic Castille, projectmanager van fischer.

Voor iedereen

Fischer is gespecialiseerd in bevestigingsmateriaal en staat onder meer bekend om zijn stevige pluggen. Het voelt de markt voor doe-het-zelvers dus goed aan. “We zijn hoofdzakelijk met bevestigingsmaterialen bezig en hebben op dat gebied veel expertise verworven, zowel qua ontwikkeling als service. Daardoor kunnen we veel innovatieve producten op de markt brengen”, vertelt Frederic Castille. “Belangrijk is ook dat de producten van fischer zodanig ontworpen zijn, dat iedereen ermee kan werken.”

Hij geeft twee concrete voorbeelden van gebruiksvriendelijke pluggen uit de fischer DUO-Line. “De DUOPOWER-plug ‘voelt’ zelf in welke ondergrond hij wordt bevestigd. In functie van de ondergrond wordt een ander soort verankeringsmechanisme uitgevoerd. Als het een vol materiaal is, zet de plug gewoon uit. Als het hol materiaal is, vormt die een ster. Je moet dus zelf niet meer nadenken over de ondergrond”, geeft Frederic Castille aan. De DUOPOWER-plug is geschikt voor beton, volle baksteen, natuursteen enzovoort. Ideaal dus als je een tv-console, spiegelkast, wastafel of legplanken wilt monteren.

Nooit meer voorboren

Zoek je een plug voor een gipsplaat (enkel of dubbel), gipsvezelplaat of cementvezelplaat? Hiervoor is de DUOBLADE – de nieuwste telg uit de DUO-Line – zeer geschikt. Erg handig is dat je met deze plug niet meer hoeft voor te boren. “Dit is de eerste volledig kunststof plug waarbij het boorgedeelte mee op de plug zit”, verklaart Frederic Castille. “Met de DUOBLADE hoef je dus geen schrik te hebben dat het hulpstukje verloren gaat, wat doe-het-zelvers weleens tegenkomen. Bij de DUOBLADE is dit hulpstukje geïntegreerd.”

De zelfborende, metalen punt van de DUOBLADE zorgt voor een snelle montage. Deze plug is ideaal als je van plan bent om bijvoorbeeld een rookmelder, gordijnrails, jaloezieën, spiegels, verlichting of schilderijen op te hangen. Ook opvallend is de grijs-rode kleur van de plug. “We gebruiken twee grondstoffen, waarvan er één een grotere weerstand heeft. Dat verbetert de stevigheid en belastbaarheid”, aldus Frederic Castille. “Bovendien is het een gemakkelijke manier om onze nieuwe, innovatieve DUO-Line te herkennen.”

Waar verkrijgbaar?

Lang hoef je niet te zoeken naar de pluggen van fischer, want ze zijn verkrijgbaar bij alle bekende doe-het-zelfzaken (Brico, Gamma, Hubo, …). Daarnaast vind je ze bij de sanitaire groothandel of gespecialiseerde bouwmarkten. En met zijn grijs-rode kleur springt de fischer DUO-Line meteen in het oog.