Remco Evenepoel strijdvaardig vanuit zijn ziekenhuisbed: “Ik keer sterker terug”

Remco Evenepoel is terug in ons land na zijn zware val in de Ronde van Lombardije. Het onfortuinlijke supertalent van Deceuninck - Quick-Step landde met een privéjet op de luchthaven van Abelag en werd met een ziekenwagen overgebracht naar het ziekenhuis in Herentals. “Stap voor stap werken aan de comeback, zonder haast.”

jmg

Evenepoel staat een lange revalidatie te wachten na zijn bekkenbreuk. Hij kreeg zijn eerste zorgen in het Sant’Anna ziekenhuis in San Fermo della Battaglia vlakbij Como.

Een dag later dan gepland maakte Evenepoel met een privévlucht de terugreis naar België. De vertraging was vooral het gevolg van praktische redenen, want de renner moest door de aard van de blessure de hele terugreis liggend kunnen afwerken.

Hij zal nu in het AZ van Herentals bijkomende onderzoeken ondergaan. Daarna beslissen de orthopedische chirurgen of een operatie noodzakelijk is. Volgens ploegdokter Yvan Vanmol zal Evenepoel verplicht een platte rust van zes weken ondergaan.

Evenepoel: “Sterker terugkeren dan voorheen”

Het gaat heel goed met mij op dit moment”, stelde Evenepoel zijn fans meteen gerust in een videoboodschap. “De overgang naar het ziekenhuis verliep vlot. Ik wil iedereen bedanken voor de steun, van het moment van de val tot nu.”

Aan koersen denkt hij nu even niet. “Jammer genoeg zit mijn seizoen er nu op, maar we hebben geen haast. We zullen de tijd nemen om een goed moment voor een comeback te zoeken, op fysiek vlak, maar ook met alles dat erbij komt kijken.”

“Ik kon niet alle berichtjes van de fans beantwoorden, het waren er zodanig veel. Ik voel de steun wel van iedereen, dat raakt mij. Het team en ik proberen positief te denken en we kijken al uit naar volgend seizoen, zonder haast en stap voor stap. Ik zal er alles aan doen om een betere renner te worden en sterker terug te keren dan voorheen. The Wolfpack never gives up.”

     Deceuninck - Quick-Step Remco Evenepoel strijdvaardig vanuit zijn ziekenhuisbed: “Ik keer sterker terug” Remco Evenepoel is terug in ons land na zijn zware val in de Ronde van Lombardije. Het onfortuinlijke supertalent van Deceuninck - Quick-Step landde met een privéjet op de luchthaven van Abelag en werd met een ziekenwagen overgebracht naar het ziekenhuis in Herentals. “Stap voor stap werken aan de comeback, zonder haast.” jmg Evenepoel staat een lange revalidatie te wachten na zijn bekkenbreuk. Hij kreeg zijn eerste zorgen in het Sant’Anna ziekenhuis in San Fermo della Battaglia vlakbij Como. Een dag later dan gepland maakte Evenepoel met een privévlucht de terugreis naar België. De vertraging was vooral het gevolg van praktische redenen, want de renner moest door de aard van de blessure de hele terugreis liggend kunnen afwerken. Hij zal nu in het AZ van Herentals bijkomende onderzoeken ondergaan. Daarna beslissen de orthopedische chirurgen of een operatie noodzakelijk is. Volgens ploegdokter Yvan Vanmol zal Evenepoel verplicht een platte rust van zes weken ondergaan. Evenepoel: “Sterker terugkeren dan voorheen” Het gaat heel goed met mij op dit moment”, stelde Evenepoel zijn fans meteen gerust in een videoboodschap. “De overgang naar het ziekenhuis verliep vlot. Ik wil iedereen bedanken voor de steun, van het moment van de val tot nu.” Aan koersen denkt hij nu even niet. “Jammer genoeg zit mijn seizoen er nu op, maar we hebben geen haast. We zullen de tijd nemen om een goed moment voor een comeback te zoeken, op fysiek vlak, maar ook met alles dat erbij komt kijken.” “Ik kon niet alle berichtjes van de fans beantwoorden, het waren er zodanig veel. Ik voel de steun wel van iedereen, dat raakt mij. Het team en ik proberen positief te denken en we kijken al uit naar volgend seizoen, zonder haast en stap voor stap. Ik zal er alles aan doen om een betere renner te worden en sterker terug te keren dan voorheen. The Wolfpack never gives up.”

 ©  Olivier Matthys

 ©  Olivier Matthys

 ©  Olivier Matthys

 ©  Olivier Matthys

Meer sportnieuws