Onder meer in de Molenstraat gingen de hemelsluizen open. © Marc Peeters

Straten staan tweemaal blank op één avond

Herenthout -

Met een tussenpauze van een uurtje kreeg het centrum van Herenthout zondagavond twee wolkbreuken te verwerken. Diverse straten kwamen tweemaal blank te staan. Dat was onder meer het geval aan Boeyendaal, Molenstraat en Mikhoeve.

De brandweerlieden van de post Herenthout waren na de eerste stortbui rond 18u nog druk in de weer met het leegpompen van enkele kelders en het verwijderen van een paar omgewaaide bomen langs de Itegemsesteenweg toen het plots opnieuw onheilspellend donker werd. Gedurende een kwartier viel de regen met bakken uit de hemel. Overal zetten automobilisten hun voertuig even aan de kant omdat door het beperkte zicht verder rijden gewoonweg gevaarlijk werd.

In de Molenstraat in Herenthout stond het water net buiten de dorpskom meer dan 10 centimeter hoog. Het verkeer kon er nog maar net doorheen. “Dit hebben we hier nog nooit gezien”, klinkt het bij buurtbewoners. Politie en brandweer sloten op verschillende plaatsen wegen af. “Automobilisten rijden er aan te hoge snelheden doorheen en zorgen er zo voor dat er water via keldergaten tot in de woningen vloeit”, zegt een hulpverlener. “Dat is absoluut niet prettig voor de bewoners.”

Op de meeste plaatsen was het regenwater een kwartiertje na de stortbui in de riolen verdwenen en werd er op tal van plaatsen gepoetst en water uit de kelder gepompt. (mph)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio