©  Photo News

Busabonnees in Muizen mogen tijdelijk gratis trein nemen

Inwoners van Muizen (Mechelen) met een abonnement van De Lijn mogen de komende twee weken gratis de trein nemen tussen de stations van Muizen en Mechelen. Aanleiding zijn de werkzaamheden op de Leuvensesteenweg.

Sven Van Haezendonck

De NMBS gaat daarmee in op een vraag van het Mechelse stadsbestuur omdat de bus van lijn 3 het dorp tijdelijk niet meer bedient. Verkeer dat vanuit Leuven naar Mechelen wil, wordt door ingrijpende werkzaamheden aan nutsleidingen omgeleid via Schiplaken (Boortmeerbeek) en Hofstade (Zemst).

De werken op de Leuvensesteenweg. ©  SVDS

In samenspraak met de stad heeft De Lijn de dienstregeling van de lijnen 284 en 285 aangepast, met extra haltes in de Motstraat en de Dellingstraat en een stopplaats achteraan het station. Lijn 3, die normaal Muizen-dorp verbindt met het station van Mechelen, kan niet rijden. Het gaat om een periode van twee keer twee weken: van 17 augustus tot en met 31 augustus en van 23 oktober tot en met 10 november. Voor deze vier weken kwam de stad tot een overeenkomst met de NMBS.

“Als schepen van Mobiliteit ben ik blij dat we met de verschillende vervoersmaatschappijen hebben kunnen afstemmen om de hinder voor onze inwoners zo klein mogelijk te maken. Mensen die anders misschien voor de wagen hadden gekozen, blijven nu toch op een milieuvriendelijke manier mobiel dankzij de medewerking van De Lijn en de NMBS”, zegt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+).

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio