In kasteel de Renesse in Oostmalle was in de Tweede Wereldoorlog een veldhospitaal gevestigd. ©  rr

Fietsen in het thema van de Tweede Wereldoorlog

Malle -

Vanaf 15 augustus kan je in Malle twee fietstochten maken in het thema van de Tweede Wereldoorlog.

Op 15 augustus is het immers 75 jaar geleden dat er wereldwijd een einde kwam aan de strijd, met de overgave van Japan.

In Malle zetten ze 75 jaar vrede graag in de kijker. Al fietsend ontdek je historische punten die je een beeld schetsen van wat er gebeurde in Malle tussen 1940-1945. 75 jaar bevrijding en 75 jaar vrede wilden Heemkundige kring van Malle, KWB fietsclub Westmalle en Toerisme Malle niet ongemerkt voorbij laten gaan.

De bevrijding in Malle. ©  Van Deun

Zowel in Westmalle als in Oostmalle kan je een fietslus maken langs dertien historische punten. Zo werd de Sint-Bernarduskapel gebouwd op de plaats waar een Brits bommenwerper neerstortte. Kasteel van Westmalle en jeugdverblijfcentrum Heibrand deden dienst als tijdelijke verblijfplaats voor militairen en in kasteel de Renesse in Oostmalle werd op het einde van de oorlog een veldhospitaal ondergebracht. Deze en andere weetjes ontdek je al fietsend.

Beide fietstochten zijn opgemaakt als audiogids en kunnen geraadpleegd/beluisterd worden via de gratis app izi.TRAVEL. Tot 15 september zijn beide fietstochten bewegwijzerd en kan je de route krijgen in het toerismekantoor.

De gratis app izi.TRAVEL. ©  gemeente malle

De fietstocht 75 jaar Vrede Westmalle is circa 18 km lang, met vertrek aan het Bergplein in Westmalle, ter hoogte van het gemeentehuis, Antwerpsesteenweg 246. De fietstocht 75 jaar Vrede Oostmalle is circa 26 km lang, met vertrek aan het Koetshuis in Domein de Renesse, Lierselei 30. De twee lussen kunnen ook als één tocht gefietst worden. Er is een verbindingsroute van circa 3 km.

 kma

Toerisme Malle, Antwerpsesteenweg 246, toerisme@malle.be, 03 310 05 13, www.toerisme-malle.be


Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio