Walter Lever in de oude brouwerij van Viersel. ©  Joren De Weerdt

Viering vijftig jaar Oude Brouwerij Viersel voor tweede keer uitgesteld, en nu ineens naar 1 mei 2021

Viersel -

De viering van 50 jaar Oude Brouwerij van Viersel wordt voor de tweede keer uitgesteld door de coronaperikelen, en nu maar meteen naar 1 mei 2021. Tegen dan zal er hopelijk een vaccin zijn en zullen we misschien wel opnieuw écht feest mogen vieren.

Op 1 mei stond oorspronkelijk in de oude brouwerij van Viersel de gouden jubileumviering op het programma. Op die dag was het immers precies vijftig jaar geleden dat de groene leerkracht en pater Luc Versteylen voor de eerste keer met zijn klas van het Xaveriuscollege van Borgerhout naar Viersel fietste, wat de start zou worden van een hele beweging.

Door de coronacrisis werd de ontmoetingsdag uitgesteld tot 30 augustus. Maar omdat het nog onzekere tijden zijn, heeft de raad van bestuur van de Oude Brouwerij nu maar beslist om alles ineens uit te stellen naar 1 mei 2021. “Dat lijkt ons veiliger en beter dan het welles-nietes-verhaal waar we nu tussen hangen”, zegt Walter Lever, die al sinds zijn kindertijd betrokken is bij de Brouwerij.

In de Oude Brouwerij - ook de fysieke bakermat van Agalev en het latere Groen - worden er in niet-coronatijden nog altijd leefdagen, jongerenweekends en danslessen georganiseerd. Wie nood heeft aan rust, kan in de tuin komen werken en komen klussen. Of gewoon een muziekinstrument vastpakken en wat op het binnenplein spelen. 

De Oude Brouwerij. ©  Joren De Weerdt

kmaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio