Knal op Grote Markt in Antwerpen kwam van pepperspray-pistool, eigenaar appartement opgepakt wegens drugshandel

Er is meer duidelijkheid over de bizarre schietpartij, gisterenavond op de Grote Markt in Antwerpen. De knal die door aanwezigen op de Grote Markt werd gehoord, was afkomstig van een zogenaamd pepperspray-pistool.

“Dat is een soort alarmpistool dat pepperspray kan afvuren”, zegt Caroline Vanderstokker, woordvoerster van het parket van Antwerpen. Ze benadrukt dat zo’n pistool ook een verboden wapen is.

De ‘schietpartij’ vond plaats in een appartement boven een sushirestaurant. De politie pakte na het incident drie mogelijke verdachten op. De vermoedelijke schutter werd in een platenzaak in de buurt opgepakt, toen hij zijn wapen tussen de vinylplaten probeerde te verbergen.

Aanzienlijke hoeveelheid drugs

Het parket en de politie onderzoeken de precieze omstandigheden van het incident, waarbij geen gewonden vielen. Mogelijk gaat het om een conflict in het drugsmilieu.

De bewoner van het appartement waar het incident plaatsgreep, werd na de feiten gearresteerd op verdenking van handel en bezit in verdovende middelen. Toen de politie het appartement vrijdagavond binnenviel, troffen ze een aanzienlijke hoeveelheid synthetische drugs aan.

“De man zal worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van bezit van en handel in verboden middelen”, aldus de parketwoordvoerster.

 ©  RR

 ©  BFM

 ©  BFM

 ©  BFM

 ©  BFM

 ©  RR

 (vdaa)

LEES OOK: OVERZICHT. Alle drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

MEER OVER Drugsoorlog Antwerpen

Nu in het nieuws