©  JEFFREY GAENS

Beerschot wordt moeilijke verplaatsing voor Zulte Waregem, denkt trainer Dury: “Je ziet dat er een team op het veld staat”

Zondag komt Zulte Waregem op bezoek bij Beerschot voor de tweede speeldag van de Belgische competitie. Wat Zulte niet lukte thuis tegen Genk (1-2), deed Beerschot wel in Oostende (1-2): haar openingswedstrijd winnen. Trainer Francky Dury is dan ook op zijn hoede voor de kwaliteit van Hernán Losada en de zijnen. “Wat wij in 2006 konden, kan Beerschot dit seizoen ook.”

LEES OOK: Pietermaat en Dom, anciens op het Kiel en debutanten in 1A: “Tiende plaats? Daar tekenen we direct voor!”

Beerschot wist zijn openingswedstrijd wel winnend af te sluiten op het veld van KV Oostende. De promovendus liet een goede indruk na op Dury. “Je ziet dat er een team op het veld staat. Dat verrast me niet, want ze hebben zich moeten klaarstomen voor de promotiefinale. Die ploeg heeft weken aan een stuk een team gesmeed dat moest klaar zijn voor die wedstrijd. En dat waren ze. Het is een promovendus, pakte de titel én won zijn openingsmatch. Dan zit je in een goede flow. Wij hebben dat ook meegemaakt in 2006. We promoveerden, wonnen onze openingsmatch op het veld van Gent en daarna speelden we een fantastisch seizoen waarin we zesde werden en de beker wonnen. Wat wij konden, kan Beerschot ook.”

Dury verwacht zich dan ook aan een moeilijke partij. “Ze zullen met veel enthousiasme spelen, vanuit een stevige organisatie. Beerschot is nooit een makkelijke verplaatsing. Als je speelt tegen een ploeg die zijn eerste wedstrijd op verplaatsing wint, weet je dat ze in een goede flow zitten. Hun organisatie staat erg sterk, maar ze kunnen het spel ook zelf maken. Het is aan ons om oplossingen te vinden.” Vooral Marius Noubissi en Raphael Holzhauzer maakten indruk op Dury. “Holzhauzer heeft een fantastische linkervoet en zijn stilstaande fases zijn altijd gevaarlijk. Noubissi is dan weer een goede allround spits. Hij kan in het duel spelen, scoort makkelijk en is beweeglijk. Maar ook in de recuperatie hebben ze met Tom Pietermaat iemand met veel kwaliteiten. Het is gewoon een goede ploeg.”

Zulte Waregem zal het wel zonder Daniel Opare moeten doen. De Ghanees is geblesseerd en moet behoudens een mirakel verstek geven voor de partij van zondag. “Dat is jammer, want hij speelde erg goed tegen Genk. Maar het is zo. We moeten verder.” Door het uitvallen van Opare start de Fin Mikael Soisalo waarschijnlijk in de basis. Al sluit Dury een driemansdefensie nog niet uit. tjm

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws