©  Photo News

Groei nieuwe besmettingen blijft vertragen, aantal overlijdens zit in de lift

De groei van het aantal nieuwe coronagevallen in België blijft verder vertragen, maar het aantal nieuwe overlijdens zit in de lift. Mogelijk heeft dat te maken met de hitte.

In de periode van 4 tot 10 augustus raakten gemiddeld 605,7 mensen per dag besmet met het coronavirus. Het gaat om een stijging met 9 procent ten opzichte van de voorgaande zeven dagen, zo blijkt vrijdag uit de dagelijkse update van gezondheidsinstituut Sciensano. In totaal testten in ons land sinds het begin van de pandemie al 76.191 mensen positief.

Terwijl het aantal nieuwe besmettingen zich dus al enkele dagen lijkt te stabiliseren, loopt het totale aantal overlijdens als gevolg van COVID-19 in ons land op naar 9.916. Dat zijn er 16 meer dan wat donderdag door Sciensano werd gemeld. In de periode van 4 tot 10 augustus overleden gemiddeld elke dag 5,3 patiënten, een toename met 95 procent op weekbasis.

Begin deze week is het aantal overlijdens door het coronavirus plots gestegen. Een specifieke oorzaak daarvoor is voorlopig onduidelijk, maar mogelijk speelt de hittegolf van de voorbije dagen een rol. Dat zei epidemioloog Brecht Devleesschauwer van gezondheidsinstituut Sciensano donderdag al.

De ziekenhuisopnames stegen in dezelfde periode met 15 procent naar een gemiddelde van 28,3 opnames per dag. Donderdag lagen er 309 COVID-19-patiënten (+8) in het ziekenhuis. Zo’n 74 patiënten (-2) bevonden zich op intensieve zorgen, waarvan er 42 (+2) moeten worden beademd.

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS