Fel onweer zet straten blank, brandweer moet water wegpompen

Tielen -

Een felle onweersbui heeft donderdag wateroverlast veroorzaakt in Tielen (Kasterlee). Enkele straten stonden door de overvloedige regenval blank. Ook de kinderclub liep waterschade op.

De hemel kleurde donderdag omstreeks 15.30u zwart boven het centrum van Tielen. Minutenlang vielen regen én hagel met bakken uit de lucht gecombineerd met windstoten, bliksem en donder. Op heel wat plaatsen stonden straten blank omdat de rioleringen en de grachten het overtollige water niet konden slikken.

Dat was het geval op het laagste punt van de Heynsbergstraat, op het kruispunt met Molenberg, vlak bij de wijk Haverland. Ook op de Breemakkers stond het water een hele tijd centimetershoog op het wegdek. In de Kerkstraat, Prijstraat en nog op enkele andere plaatsen was er nog wateroverlast.

De brandweer van de zone Taxandria kwam ter plaatse om het water weg te pompen of afvoerputjes vrij te maken. Bij sommige woningen liepen ook kelders onder en was er schade door de hagel.

De Kriebels

In de kinderclub De Kriebels in Tielendorp stroomde water via het plafond binnen. Tijdens het onweer waren er nog twee kinderen in de kinderclub aanwezig. Zij zijn tijdig in veiligheid gebracht. De activiteiten van de kinderclub voor vrijdag zijn al opgeschort. Het gemeentebestuur probeert de schade aan het voormalige kloostergebouw zo snel mogelijk te herstellen.

Ook het naburige dorp Gierle (Lille) kreeg een deel van de koek. Daar stond het water in enkele straten even ook centimeters hoog. (bvdl)   

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio