©  TDK

Gangsters plegen overval bij bedrijf: geld, step en auto gestolen

Vier gewapende kerels hebben donderdagnamiddag een overval gepleegd op een bedrijf langs de Antwerpsesteenweg in Rumst. Ze bedreigden de aanwezigen met een mes en vuurwapen en konden geld, portefeuilles, gsm’s, een elektrische step en een auto stelen. Een aanwezige raakte lichtgewond bij de overval.

Omstreeks half twee donderdagmiddag vielen vier gangsters binnen in de loods waar het bedrijf is gevestigd. Ze droegen mondmaskers om hun gezicht af te schermen en waren gewapend met een mes en een vuurwapen. De aanwezigen werden bedreigd en moesten hun gsm’s en portefeuilles afgeven. Ze konden ook het aanwezige geld van het bedrijf stelen en gingen met een elektrische step aan de haal.

Tijdens de overval ontstond er nog een schermutseling met een van de aanwezigen. Het slachtoffer kreeg enkele tikken met het handvat van een mes en raakte lichtgewond. De man moest niet naar het ziekenhuis. De vier boeven konden uiteindelijk aan de haal gaan met een auto die op het bedrijfsterrein stond. Het ging om een Opel Insigna.

De lokale politie Rupel kwam massaal ter plaatse en startte een zoekactie naar de gangsters. De gestolen Opel werd geseind en dat had vrij snel succes. In de loop van de namiddag werd de wagen teruggevonden in Antwerpen. Van de overvallers was er op dat ogenblik geen spoor meer te bekennen.

Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek in de loods. De recherche van de lokale politie Rupel is met een grondig onderzoek gestart, maar voorlopig zijn de gangsters spoorloos. Er wordt ook onderzocht hoe de vier naar Rumst zijn afgezakt, aangezien ze met een auto van het bedrijf zijn kunnen ontkomen.  TDK

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio