Appartementen in een groene omgeving naast het Torenhof. De bewoners kunnen het park en de speeltuin gebruiken die de gemeente er vlak naast aanlegde. ©  kristin matthyssen

Wie in Malle komt wonen, doet dit vooral voor de rust

Malle -

Wie in Malle woont of komt wonen, houdt van rust en een groene omgeving. De Mallenaar blijft gehecht aan een eigen tuin, maar een kwart van de bevolking staat ook open voor collectieve woonvormen, zo blijkt uit een onderzoek.

In het voorjaar van 2020 lanceerde de Vlaamse overheid met Thuis in de Toekomst een woonenquête. Deze laat inwoners stilstaan bij de woonwensen en -uitdagingen van vandaag en in de toekomst. In totaal namen 74 Mallenaren deel aan deze test.

De woontest werd in totaal door 38.934 Vlamingen ingevuld. “Met 74 deelnemers voor heel het grondgebied Malle kunnen we geen veralgemenende conclusies trekken”, zegt schepen van Wonen en Ruimtelijke Ordening Sanne Van Looy (N-VA). “Toch bevestigen de resultaten eigenlijk wat we al lang weten: wie in Malle woont of komt wonen, doet dat voor de rustige woonomgeving. Verder sluit het profiel van de Mallenaar aan bij dat van de gemiddelde Vlaming.”

De Vlaming en dus ook de Mallenaar is en blijft gehecht aan een eigen tuin, liefst aan een eigen eengezinswoning. Toch staat ook een kwart van de bevolking open voor collectieve woonvormen. “Dat merken we ook op onze dienst ruimtelijke ordening”, vertelt schepen Van Looy. “We krijgen meer en meer geïnspireerde en inspirerende burgers over de vloer die bijvoorbeeld willen gaan cohousen of een zorgwoning willen. We omarmen deze initiatieven, rekeninghoudend met de draagkracht van de omgeving.” kmaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio