©  Photo News

Leider Wout van Aert rijdt vandaag in dienst bergop in de Dauphiné: “Mijn gele trui is vrij soepel, er kunnen wel wat bidons in”

Gisteren nog ritwinnaar, vandaag als knecht aan het werk. Wout van Aert zal zijn gele leiderstrui nat mogen maken in de tweede rit in het Critérium du Dauphiné. “In onze ploeg zijn we eigenlijk allemaal te goed om bidons te gaan halen.”

jmg

Van Aert sprintte gisteren met overmacht naar de overwinning en kon daarvoor rekenen op een indrukwekkende lead-out van zijn ploeg Team Jumbo-Visma. Ook tijdens de rit was de machtsontplooiing van de gele brigade opzienbarend. De toon voor de Tour ten opzichte van Team Ineos lijkt gezet. “Het is niet verstandig om al te snel conclusies te trekken”, tempert Van Aert. “Elke ploeg heeft zijn eigen manier van voorbereiding op de Tour. De Dauphiné gebruiken we om wat automatismen aan te scherpen en de puntjes op de i te zetten. We kijken vooral naar onszelf.”

“We hebben het voordeel dat onze drie leiders helemaal anders zijn van type. Primoz (Roglic, nvdr.) is iemand die veel langer kan wachten dan bijvoorbeeld Steven (Kruijswijk, nvdr.) en Tom (Dumoulin, nvdr.) Of we veel van Ineos overnemen in onze manier van koersen? Ik denk dat we onze eigen identiteit bewaren. Als je ziet hoe we gisteren de koers aanpakken, dat hebben we nog nooit bij Ineos gezien.”

Het peloton in de Dauphiné trekt vandaag het hooggebergte in, met een finish bovenop de Col du Porte. Gele trui Van Aert zal zich dus moeten schikken in een knechtenrol bergop. “Mijn gele trui is vrij soepel, er kunnen dus wel een paar bidons in”, grapt Van Aert. Hij is niet te fier om een rol als waterdrager op te nemen ondanks zijn hoogvorm. “Als je in zo’n sterke ploeg als die van ons rijdt, moet iemand het wel doen. Het is niet omdat ik gisteren won dat ik opeens boven de andere sta. Als ik de selectie bekijk, zijn we eigenlijk allemaal te goed om bidons te gaan halen.”

Wout van Aert keuvelt voor de start met Daryl Impey ©  Photo News

MEER OVER Wout van Aert

Meer sportnieuws