Rechtbank veroordeelt opnieuw twee coronaspuwers: straf met uitstel en werkstraf

Antwerpen -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Kristof R. donderdag twee mannen veroordeeld wegens spuwen tijdens de coronacrisis. Eén man kreeg tien maanden cel en een boete, beide met uitstel, en een andere kreeg een werkstraf. Hij had op het klavier van een bankautomaat gespuwd uit frustratie.

Kristof R. was op 16 april naar een bankautomaat gegaan op de Antwerpsesteenweg in Kapellen. Hij wilde geld afhalen, maar kreeg de melding dat zijn saldo ontoereikend was. De man spuwde op het klavier en vertrok. Een klant die na hem aan de automaat kwam, trof het spuwsel aan en verwittigde de bank. Via de camerabeelden kwam men bij Kristof R. terecht.

De beklaagde verklaarde dat hij niet aan het coronavirus gedacht had. Hij was gewoon kwaad geworden omdat zijn uitkering nog niet gestort was. De man kreeg een werkstraf van 50 uur opgelegd. Als hij die niet binnen het jaar uitvoert, staat er een vervangende gevangenisstraf van zes maanden tegenover.

Dronken

Guillaume D.M. had dan op 29 april gespuwd naar de bewoner van een appartement aan de Wetstraat in Antwerpen. Het slachtoffer was vanuit zijn raam een praatje aan het maken met zijn buurvrouw. De beklaagde had zich in hun gesprek gemengd en kwam op een bepaald moment ook op de vensterbank leunen.

Toen het slachtoffer vroeg om afstand te houden, was dat bij Guillaume D.M. in het verkeerde keelgat geschoten. Hij spuwde de man in het gezicht, net toen die zijn raam wilde sluiten. Het slachtoffer verwittigde de politie en die kon de beklaagde in de buurt arresteren.

Guillaume D.M., die onder invloed van alcohol was, kon geen zinnige uitleg geven. Hij kon zich de conversatie niet meer herinneren en zei dat iedereen wel eens op de grond spuwde. Het openbaar ministerie had één jaar cel en 1.200 euro boete gevorderd. De verdediging had de feiten niet betwist en had voor een opschorting of een straf met uitstel gepleit.

(blg)

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio