Gaétan Bosiers. ©  BELGA

Malinwa leent nog twee spelers uit aan Helmond Sport wat het totaal op vier brengt

Na Maxime De Bie (19) en Arno Van Keilegom (21) trekken nu ook Alec Van Hoorenbeeck (21) en Gaétan Bosiers (21) op huurbasis, en zonder aankoopoptie, naar Helmond Sport. Het jonge viertal maakt deel uit van een samenwerkingsproject dat KV Mechelen met de Nederlandse tweedeklasser aangaat.

Van Hoorenbeeck trainde intussen al mee bij Helmond Sport. Vorig jaar vierde de vleugelverdediger zijn debuut op het veld van KV Oostende. Bij die ene wedstrijd op het hoogste niveau bleef het toen. Na Nieuwjaar werd hij uitgeleend aan amateurclub Heist. Bosiers revalideert voorlopig nog in Mechelen. Het voormalige jeugdproduct van PSV liep tijdens de zomerstage in Tubeke begin juli een knieblessure op. Nadien pikt ook hij aan bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

De Kakkers kozen er bewust voor om het kwartet jongeren samen ergens onder te brengen, om de opvolging te vergemakkelijken. Voormalig assistent-coach Sven Swinnen, dit vanaf dit seizoen de Mechelse jeugdwerking ondersteunt, zal geregeld op en af gaan om de Helmondse coaches te begeleiden naar analogie met de Mechelse trainingsfilosofie. 

Alec Van Hoorenbeeck. ©  Dick Demey

(dige)

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws