© Rubenshuis

Knappe dronebeelden moeten Rubenshuis Europese Erfgoedprijs opleveren

Antwerpen

Begin mei kreeg het Rubenshuis mooi nieuws: de restauratie van Rubens' portiek en tuinpaviljoen werd beloond met de 'Europese Erfgoedprijs / Europa Nostra Award 2020'. De portiek en het tuinpaviljoen zijn de eyecatchers van het Rubenshuis. Ze werden tussen 2017 en 2019 gerestaureerd en komen nu weer helemaal tot hun recht.

“Aan die prestigieuze erfgoedprijs is ook een publieksprijs verbonden en die willen we natuurlijk ook graag winnen”, klinkt het.

Het Rubenshuis had voor deze maand een Italiaans getint zomerprogramma in petto met theater en concerten in haar tuin. In die zuiderse sfeer wilde het huis haar bezoekers laten genieten van de gerestaureerde bouwwerken en hen vragen om online te stemmen voor de publieksprijs. Die plannen moest het Rubenshuis opbergen omwille van het coronavirus.

Om de Italiaanse sfeer toch een beetje bij het publiek te brengen en om mensen aan te sporen alsnog hun stem uit te brengen, werden er indrukwekkende drone-opnames gemaakt van de gerestaureerde architecturale elementen van Rubens en wordt er op 18 augustus een online-talk georganiseerd met directeur Ben van Beneden. Meer info en een stem uitbrengen via www.rubenshuis.be.

De winnaar van de publieksprijs wordt na de zomer bekendgemaakt. Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden.

 evw

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio