©  rr

Verdachte (18) van reeks overvallen op Merksemse winkels opgepakt

De recherche van de politiezone Antwerpen heeft een 18-jarige jongeman uit Merksem opgepakt, hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een reeks recente overvallen. Het onderzoek naar de andere overvallers gaat verder.

De 18-jarige jongeman uit Merksem werd dinsdag al opgepakt door de speurders van de lokale recherche. Hij werd ondertussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter, hij was al gekend bij politie en justitie. “De verdachte is aangehouden”, bevestigt parketwoordvoerder Kristof Aerts. “Het onderzoek naar de anderen wordt volop verdergezet.” Op dit moment wordt de jonge verdachte in verband gebracht met vier recente overvallen in Merksem. Feiten die de afgelopen twee weken plaatsvonden. Het gaat om de overval op frituur Fritlounge op de Laarsebaan, op dagwinkel ’t Winkeltje op de Maantjessteenweg, op Patisserie Jos in de Jozef Mulsstraat en om een vierde feit, eveneens in de buurt.  

De speurders zijn nog op zoek naar verschillende kompanen van de jonge verdachte. Bij de verschillende overvallen was sprake van twee tot drie (jonge) betrokkenen, ze waren telkens gewapend met een machete.

sare

MEER OVER Misdaad Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio