©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Onderhandelingen tussen Beerschot en Japanse international in laatste fase

Volgens Japanse media staat de Japanner Musashi Suzuki dicht bij Beerschot. De club voerde de afgelopen dagen gesprekken met de zevenvoudige international. Suzuki zou onderweg zijn naar Europa en vandaag of morgen medische testen afleggen op het Kiel.

Het was de Japanse krant Sports Hochi, een van de grootste sportkranten in het land van de rijzende zon, dat donderdagochtend de kat de bel aanbond. De krant meldde dat Suzuki op het punt stond om een contract bij Beerschot te tekenen. Vrijdag meldt een ander Japanse nieuwssite, NHK News Web, dat de onderhandelingen in de laatste fase zit. Suzuki zou enkel nog medische testen moeten afleggen vooraleer de overstap naar Beerschot compleet is. Die testen zouden vrijdag of zaterdag nog kunnen doorgaan, want de Japanner zou al op een vlucht naar Europa zitten.

De aanvaller geldt als een van de belangrijkste spelers van zijn team Hokkaido Consadole Sapporo, een middenmoter in de Japanse eerste klasse. Vorig seizoen was Suzuki nog goed voor 20 doelpunten in 39 wedstrijden, deze jaargang staat de teller op zes treffers in vijf matchen. Hij verzamelde ook al zeven caps voor de Japanse nationale ploeg, waarin hij één keer raak trof.

Masakatsu Mikami, de voorzitter van de club uit Sapporo, bevestigde tijdens een persconferentie de interesse van een “Belgische club”. “Maar het klopt dat er onderhandelingen zijn tussen de verschillende partijen”, bevestigde Mikami.

In een persbericht op de clubwebsite bevestigt de club het nieuws. “We hebben nog geen akkoord bereikt”, klinkt het. “Maar we zullen de onderhandelingen verder zetten.” Op het Kiel werden de onderhandelingen met de speler eerder al bevestigd.  

Woensdag rondde Beerschot met de komst van Blessing Eleke al een recordtransfer af. De Nigeriaan zou voor een transfersom rond de 1,5 miljoen euro de duurste Beerschotspeler ooit zijn.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws