Burgemeester Alexander Vandersmissen. © Dirk Vertommen

Mechels stadsbestuur heel tevreden over aanpassing maatregelen: “Ze geven zuurstof”

Mechelen

Het Mechelse stadsbestuur is heel tevreden met de aanpassing van de coronamaatregelen in de provincie. “Ze geven onze stad opnieuw iets meer zuurstof, maar de situatie in de regio dwingt ons nog altijd tot waakzaamheid”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+).

“Het blijft belangrijk om alle richtlijnen correct op te volgen. Ik reken hiervoor ook nadrukkelijk op de burgerzin van alle Mechelaars”, stelt Vandersmissen. Die nieuwe maatregelen zijn een nachtklok van 1.30 tot 5u, een verlaat sluitingsuur voor de horeca om 1u en het aanhouden van de mondmaskerplicht voor alle inwoners vanaf 12 jaar. “Behalve op die plaatsen waar niemand in de buurt is en het risico op verspreiding dus bijna onbestaande is”, stelt de burgemeester.

In de horeca is het mogelijk om met maximum tien personen aan een tafel te zitten. “We spreken in dit geval over de personen uit eenzelfde huishouden aangevuld met het maximum van hun vijf vaste contacten”, klinkt het.

Kleinschalige evenementen

De veiligheidscel van de stad buigt zich ook opnieuw over kleinschalige evenementen. “Ik ben me als burgemeester zeer bewust van de nood aan perspectief voor deze sector. Volgend op het besluit van de gouverneur zal het evenementenloket opnieuw aanvragen behandelen”, zegt Alexander Vandersmissen. svh

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio