De beste attractieparken in Europa, volgens Tripadvisor

Tripadvisor laat zijn gebruikers elk jaar zelf beslissen welke de beste vakantieplekken ter wereld zijn en kent op basis van hun ervaringen de Travellers’ Choice Awards toe. Een overzicht van de ranglijst van beste attractieparken in Europa.

VVA

De winnaars van de Travellers’ Choice Award zijn voor de pandemie al bepaald. Wil je graag zelf een pretpark bezoeken, neem dan zeker een kijkje op de websites. Tegenwoordig hebben deze mogelijk het openingsbeleid en de openingsprocedures aangepast.

Le Puy du Fou, Les Epesses, Frankrijk

Een historisch themapark met tal van wervelende shows met water, vuurwerk, gevechten, dieren en alles wat erbij hoort. Zo kan je Le Puy du Fou het best omschrijven. Het neemt dan ook de tweede plaats in op de ranglijst, net na Magic Kingdom in Orlando.

Tivoli Gardens, Kopenhagen, Denemarken

Dit pretpark ligt midden in de stad Kopenhagen, met naast de verschillende attracties ook prachtige tuinen om doorheen te struinen. Een bezoek aan het park ’s avonds blijkt uit de vele recensies een echte aanrader.

Europa-Park, Rust, Duitsland

Rustige attracties en de snelste achtbanen ter wereld. Daarvoor moet je bij Europa-Park zijn. In dit Duitse themapark valt heel wat te beleven voor zowel klein als groot, ook wat waterpret betreft. Ideaal voor dit hete weer.

Paulton’s Park, Romsey, Verenigd Koninkrijk

Fans voelen zich in de ‘woonplaats’ van het tekenfilmfiguurtje Peppa Pig direct thuis. Maar hoewel het park vooral gericht is op kleine kinderen, doen sommige attracties ook het hart van volwassenen flink harder slaan.

Efteling, Kaatsheuvel, Nederland

Het sprookjesachtige pretpark Efteling is het enige Nederlandse dat door Tripadvisor werd geselecteerd, maar het eindigt wel netjes op de dertiende plaats.

The Milky Way Adventure Park, Clovelly, Verenigd Koninkrijk

Van binnenspeeltuinen tot roofvogelshows. Dit Britse pretpark wordt best goed gesmaakt en behaalt de zestiende plaats in deze ranglijst.

Disneyland Paris, Marne-La-Vallée, Frankrijk

Eén van Europa’s bekendste parken eindigt pas op de eenentwintigste plaats. En daar veranderen zelfs populaire sprookjesfiguren zoals Sneeuwwitje, Doornroosje en Assepoester niets aan.

Adventure Island in Southend-on-Sea, Verenigd Koninkrijk

Waarschijnlijk hoorde je nooit eerder over dit attractiepark aan de Britse kust. Toch behaalt dit park een verdienstelijke vierentwintigste plaats op de ranglijst. Leuke troef: hier betaal je geen toegangsgeld, maar betaal je per attractie.

NIET TE MISSEN