De auto stond geparkeerd aan de Oever. © Google Street View

Politie klopt autoruit in en sluit straat af voor achtergelaten hond

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft donderdagavond in de binnenstad een autoruit ingeklopt omdat er een hond in zat die het duidelijk te warm had. Om het dier zo snel mogelijk te kalmeren, werd ook de straat even afgesproken.

De hond zat in een auto die geparkeerd stond aan de Oever. Op het moment dat de politie de viervoeter aantrof, was het buiten nog dertig graden. “De wagen met een Frans kenteken was op slot, waardoor de hond niet zomaar kon bevrijd worden”, stelt de Antwerpse politie. “Zo snel ze konden, deden de inspecteurs nazicht in de buurt in de hoop de eigenaar te kunnen treffen.”

De hond had lang haar en was volgens de politie fel aan het hijgen. “Zijn tong was wit geworden en de zon scheen op de achterruit van de auto. Die was helemaal volgeladen met bagage, waardoor het dier maar amper kon bewegen. Onze mensen konden niet anders dan het raampje van de wagen open te breken”, klinkt het.

De temperatuur in de auto was volgens de politie voelbaar hoger dan buiten. In een hoekje stond wel een kommetje met water. “De hond reageerde agressief en verstopte zich onder de auto. Om het dier niet nog meer te doen schrikken, sloten we de straat af. Na een tijdje werd de hond rustiger, dronk hij wat water en kreeg zijn tong opnieuw een normale kleur.”

De technische bijstand van de politie kwam ter plaatse om de hond over te brengen naar het kantoor aan de Noorderlaan. Wat later kwamen de eigenaars aan. “Zij verklaarden dat er een automatisch koelsysteem in de wagen aanwezig was, maar dat was blijkbaar toch onvoldoende voor het welzijn van het dier. De hond en zijn baasjes zijn herenigd”, besluit de politie. (dvd)

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio