©  Photo News

Aantal nieuwe besmettingen lijkt te stabiliseren, nu gemiddeld 601 per dag

Gemiddeld werden er tussen 3 en 9 augustus dagelijks 601 mensen besmet. Er werden gemiddeld 27 mensen per dag opgenomen en elke dag stierven zo’n vier mensen aan de gevolgen van Covid-19.

jvo

In de periode van 3 tot 9 augustus raakten gemiddeld 601 mensen per dag besmet met Covid-19. Het gaat om een stijging met 13% ten opzichte van de voorgaande zeven dagen. Dat blijkt donderdag uit de dagelijkse update van gezondheidsinstituut Sciensano.

De stijging van het aantal nieuwe besmettingen lijkt zich sinds enkele dagen te hebben gestabiliseerd. Woensdag was er sprake van een toename met 12%, dinsdag met 11% en maandag met 16%.

In de provincie Antwerpen lijkt er ook een stabilisatie te zijn. Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen per dag bedraagt er nu 203 en schommelt al een tijdje rond dat aantal.

Het gemiddelde ten opzichte van de voorbije week daalt heel licht met -0,70%. Ook de voorbije dagen waren er amper stijgingen of dalingen van het gemiddelde.

Ziekenhuizen

De ziekenhuisopnames stegen met 13% naar een gemiddelde van 27 opnames per dag tussen 3 en 9 augustus, dat terwijl er woensdag op weekbasis nog een stijging met 21% werd gemeld. In dezelfde periode overleden gemiddeld elke dag 4 coronapatiënten, een toename met 40% op weekbasis.

Er lagen woensdag nog 301 (-6) coronapatiënten in het ziekenhuis. Daarvan liggen er 76 (-1) op intensieve zorgen, 40 (+2) mensen moeten worden beademd.

In totaal testten in ons land sinds het begin van de pandemie al 75.647 mensen positief op Covid-19, 639 meer dan woensdag. Zo’n 9.900 zieken bezweken in België aan de gevolgen van het longvirus.

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS