Wout van Aert na zijn zege in openingsrit Dauphiné: “Er was niks moeilijks aan”

Wout van Aert weet van geen ophouden. Na winst in Strade Bianche en Milaan-Sanremo won de Kempenaar nu ook de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné. Uiteraard was Van Aert tevreden, reageerde hij zowel bij zijn eigen ploeg als bij onze man in de Dauphiné.

LEES OOK. Er staat opnieuw geen maat op Wout van Aert in Dauphiné: “Die gele trein, dat werkt zo motiverend”

Ondanks een ritprofiel met de nodige hoogtemeters trok Jumbo-Visma voluit de kaart van Van Aert. Een verrassing! “Neen”, reageerde Van Aert bij onze man ter plaatse Jan-Pieter De Vlieger. “Ik klim enorm goed de laatste tijd en wist dat ik een streepje voor zou hebben op de andere spurters zoals Sagan. Hij kan zo’n finish ook wel aan maar kreeg het te lastig onderweg. Ik heb gewoon heel goeie benen momenteel en ben blij dat ik die kan benutten.”

Tactisch vond Van Aert het een makkelijke zege. “Als je zo wordt afgezet, komt er niet veel tactiek bij kijken. Ik moest er gewoon voor zorgen dat ik niet te snel aanging. Op honderdvijftig meter van de finish heb ik mijn spurt ingezet, enkele meters voor de aankomst voelde ik dat er niemand langszij zou komen en wist ik dat het binnen was.”

Droom duurt voort

“Deze droom duurt voort,” aldus Van Aert in een statement van zijn werkgever. “Ik was best nog wel vermoeid na Milaan-SanRemo. Dus deze zege zag ik niet direct aankomen. Al had ik wel de mindset om ervoor te gaan. Dat had ik ook aangegeven in de meeting gisteren en ook tijdens de koers. De mannen hebben fantastisch gewerkt. Het geeft ook aan hoe wij als ploeg fungeren en hoe de sfeer is. Als mannen als Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk en Primoz Roglic in dienst rijden, geeft dat extra motivatie. Dit is een heel mooie zege en het was ook een perfecte situatie voor ons. Zo zie je dat het mes aan twee kanten snijdt. Enerzijds willen we de mannen voor het klassement van voren houden en aan de andere kant had ik nog de mogelijkheid om te sprinten. Zo zie je maar dat als de kansen zich voordoen, ik het zeker niet zal nalaten om ze te pakken. Ik ga zeker genieten morgen in de gele trui.”

Ook in het flashinterview meteen na de aankomst stak Van Aert zijn vreugde niet onder stoelen of banken. “Blijkbaar heb ik goede benen”, reageerde hij. “Ik kwam dinsdagavond vermoeid in het ploeghotel aan maar het team zag in deze rit mogelijkheden voor mij. Als je dan wordt geholpen door alle kopmannen, dan kan je alleen maar gemotiveerd zij. We passeerden eerder al de finish en ik gaf de jongens te kennen dat ik erin geloofde. Die gele trein voor mij, dat werkt zo motiverend. Roglic, Kruijswijk, Dumoulin… Allemaal deden ze hun job. Dit is een ploegzege. En nu voor het eerst een gele trui. Dit lijkt op die van de Tour, misschien is dit wel een opstapje richting Tour (grijnst).”

(gvdl/jpdv)

 ©  Photo News

MEER OVER Wout van Aert

Meer sportnieuws