Themabeeld. © Dirk Vertommen

Trio krijgt klapband en pleegt auto-inbraken

Mechelen -

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag celstraffen van één tot twee jaar gevorderd tegen twee mannen en een vrouw. Zij waren betrokken bij twee auto-inbraken op de Gentsesteenweg in Mechelen.

Van de drie beklaagden was alleen Bilal E.A. aanwezig. Brahim A. en Melissa A. lieten verstek gaan. De feiten speelden zich op 7 maart af. Toen kreeg het gezelschap een klapband op de Gentsesteenweg. Ze vonden er niets beter op dan over de poort van een carrosserie te klauteren en in te breken in een auto. Er werd onder meer een laptop gestolen. Ook een autoband die op het terrein lag, werd meegenomen. Bij de buren van het bedrijf werd eveneens in een auto ingebroken en werd het reservewiel en een krik ontvreemd. Een poging om met een auto door de poort te rijden, mislukte.

Een buurtbewoner alarmeerde de politie en die kon het trio in de kraag vatten.

Tegen E.A. werd twee jaar cel gevorderd. Tegen de twee anderen een jaar cel. Advocaat Erwin Van Goolen vroeg een werkstraf. “De man woont bij zijn 80-jarige moeder, die hulpbehoevend is”, klonk het. “De man was die bewuste nacht dronken en wou alleen maar de band herstellen. Helaas is hij verleid geweest om verscheidene spullen te gaan stelen.”

De rechtbank velt op 19 augustus een vonnis. (tdk)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio