De populaire buurtkat Toulouse heeft blijkbaar een nieuwe thuis gevonden. ©  rr

Mysterie rond ‘vermiste’ kat Toulouse is opgelost: “We hebben nieuwe thuis voor hem gezocht”

Kontich -

De fans van Toulouse, de rosse kater die de dorpsgemeenschap in Kontich een tijdlang in de ban hield, kunnen op beide oren slapen. De geliefde kat is veilig en wel.

Bart Roggeman

Met zijn stoutmoedig karakter en vele opvallende bezoekjes aan handels- en horecazaken, het gemeentehuis of gewoon bij mensen thuis, groeide Toulouse al gauw uit tot een fenomeen en hit op sociale media. Maar de kat was al een hele tijd van het toneel verdwenen.

Soms dook al eens de vraag op hoe het met Toulouse zou zijn of waarom hij niet meer werd gespot. Misschien was hij sinds de lockdown wel in quarantaine, werd al eens lachend geopperd. Maar als die vragen kwamen, werd er wat geheimzinnig gereageerd of werden ze vakkundig in de kiem gesmoord. Dat deed sommigen vrezen dat de populaire kat iets was overkomen.

Omdat de voorbije dagen de vraag weer opdook, heeft zijn (ex-)baasje in de Facebookgroep van Kontich een bericht gepost om iedereen gerust te stellen. “Na lang wikken en wegen hebben we besloten om een nieuwe thuis te zoeken voor Toulouse. Nadat hij voor de tiende keer op rij meer dan drie weken niet thuis was geweest en we hem meermaals moesten gaan ophalen/zoeken/als vermist opgeven. Tijdens zijn laatste escapade werd hij opgevangen door een lief gezin met twee kindjes die erg snel heel gehecht aan hem waren en goed voor hem zorgden. Zij kunnen hem ook binnenshuis houden, wat bij ons niet lukte. Dus hebben we in onderling overleg besloten dat het beter was voor Toulouse om in zijn nieuwe thuis te blijven wonen. Voor zijn eigen veiligheid. Hij woont nog steeds in Kontich maar zal dus niet snel meer gespot worden op straat. Bedankt voor jullie steun en interesse.”

LEES OOK. Avontuurlijke kat Toulouse krijgt eigen Facebookpagina: “Zo kan iedereen zijn gekke fratsen leren kennen”

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio