De twee sloegen steeds toe in vestigingen van Carrefour. © JHM

Georgiërs staan terecht voor diefstallen in Carrefour

Mechelen -

Twee Georgiërs riskeren een celstraf van een jaar voor enkele diefstallen in winkels van grootwarenhuis Carrefour. Het ging om diefstallen in de vestigingen in Mechelen, Deurne en Hasselt.

De feiten speelden zich in de loop van de maand april af. Volgens het Openbaar Ministerie werden in de Carrefour Zuid in Mechelen enkele iPads en laptops gestolen, in die van Deurne glazen potten met koffie en in de Carrefour in Hasselt zou het gezelschap er met een volle winkelkar vandoor zijn gegaan.

Advocate Nino Darsalia stond Irakli G. bij en stelde dat haar cliënt in Mechelen niets had gestolen. “De draden van de beveiliging waren er wel doorgeknipt, maar er zijn geen iPads of laptops ontvreemd. In Deurne was de man eenvoudigweg niet aanwezig en in Hasselt heeft hij de winkelkar in kwestie laten staan”, stelde ze. “Meneer G. zit al vier maanden in de cel. Het enige wat hij nu wil is terugkeren naar Georgië.”

Dat laatste was ook de wens van de tweede beklaagde, Davit K. “Hij heeft gedeeltelijke bekentenissen afgelegd. Hij had geen geld en is dan maar op dievenpad getrokken”, zei advocate Gaia Pellegrims. Vonnis valt op 19 augustus. (tdk)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio