©  AFP

Kim Clijsters bevestigt deelname aan US Open: “Ik kijk er enorm naar uit”

Het was een klein vraagteken hoe Kim Clijsters het drie weken durende World Team Tennis-toernooi had verteerd. Ze speelde de laatste week niet omdat ze op de sukkel was met haar buikspieren, een blessure waarvan ze vroeger al last had. Clijsters beweert dat het niet ernstig is en bevestigt dat ze deelneemt aan het aanlooptoernooi voor de US Open, normaal in Cincinnati maar wegens de coronacrisis ook in New York, en de US Open zelf.

“Ik kijk er enorm naar uit om naar New York te gaan”, zegt ze aan de Amerikaanse sportzender ESPN. “Ik heb sinds de coronacrisis geen volledige enkel- of dubbelwedstrijden meer gespeeld, maar wel veel setjes (op de World Team Tennis werd er gespeeld naar vijf games, nvdr.). En dat voelde goed aan. De volgende stap is een officieel toernooi. Het zal wel vreemd zijn zonder fans.”

Ook al is dit niet het seizoen dat ze gehoopt had om terug te keren, ze blijft hoopvol. “Ik heb enkel mezelf iets te bewijzen. Ik maak geen comeback voor de buitenwereld. Ik heb het gevoel dat ik nog altijd heel goed tennis in mij heb. Als ik dat gevoel niet had, of ik had er geen vertrouwen meer in dat het zou lukken, zou ik er niet aan zijn begonnen.”(hjb)

MEER OVER Kim Clijsters

Meer sportnieuws