Bezoekers van Kievitsheide lieten dit weekend veel afval achter. © RR

Inwoners van buiten Rijkevorsel zijn niet welkom in gemeentebos Kievitsheide

Rijkevorsel -

Wie niet in Rijkevorsel woont, krijgt geen toegang tot het gemeentebos Kievitsheide in Sint-Jozef. Het is ook verboden om er te zwemmen en vuur te maken.

ram

Burgemeester Dorien Cuylaerts (N-VA) merkte maandagochtend een hele hoop afval op toen ze ging joggen in Kievitsheide. Ze maakte haar verontwaardiging duidelijk via sociale media. “Er is gewoon geen respect voor de pareltjes die de natuur ons biedt. Er zijn zelfs sporen van brandjes”, merkte ze op. “Dat is gewoon dom en gevaarlijk. Het afval wordt er gewoon achtergelaten en ik vind dat redelijk onbeschoft.”

Door de warme temperaturen zoeken veel mensen verkoeling in het Gemeentebos. De politie heeft de voorbije dagen inbreuken vastgesteld op samenscholingen, het niet naleven van het zwemverbod, sluikstorten en vuur maken. Het ging bijna altijd om mensen die niet in Rijkevorsel wonen.

Verbod

“De huidige situatie brengt de openbare veiligheid en gezondheid in het gedrang”, zegt Cuylaerts. “Daarom is met onmiddellijke ingang een verbod uitgevaardigd voor alle personen die niet in onze gemeente wonen.”

Het bestaande zwemverbod in Kievitsheide is uitdrukkelijk bekrachtigd. Overtreders van het toegangs- en zwemverbod riskeren een GAS-boete.

  

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio