Een impressie van nieuwbouwproject Den Boomgaard. © Dillen & Partner

Na dansen en eten, vanaf 2022 wonen op ‘Den Boomgaard’

Niel -

De generatie vanaf eind de veertig herinnert het zich wellicht nog als discotheek Den Boomgaard, daarna was er lange tijd een restaurant gevestigd. De site aan de Matenstraat naast het Wetenschapspark wordt nu getransformeerd tot een nieuwbouwproject met zes eengezinswoningen en twaalf appartementen.

Bart Roggeman

Aan het kruispunt van de Matenstraat met de ’s Herenbaan en Pierstraat is aannemer Gillion, in opdracht van vastgoedbedrijf TH4Q, gestart met de eerste fase. Die omvat de grond- en graafwerken voor de ondergrondse parkings.

Daarop verrijzen zes eengezinswoningen en twaalf appartementen, gebouwd volgens de BEN-principes (bijna energieneutraal). Alle woonsten zijn uitgerust met een ruim zuidwest gericht terras dat uitkijkt over de groene omgeving, de woningen en gelijkvloerse appartementen beschikken ook over een privétuin. Voor de appartementen is er ook een gemeenschappelijke fietsberging, de woningen beschikken over een privé- fietsenstalling en bieden ook de mogelijkheid een autostaanplaats voor de deur aan te kopen. Er zijn appartementen met een, twee en drie slaapkamers, de woningen tellen drie slaapkamers waarvan een met terras en dressing.

“De oplevering van de woonunits verwacht de ontwikkelaar in het voorjaar van 2022”, geeft Sven Dillen van vastgoedkantoor Dillen & Partner mee.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio