Dansen zal je dit jaar niet op het Van de Weyngaertplein. De Mariaburgse Feesten verhuizen naar 2021.  

Dansen zal je dit jaar niet op het Van de Weyngaertplein. De Mariaburgse Feesten verhuizen naar 2021.  ©  MaWo

Nu ook lightversie Mariaburgse Feesten afgelast, zoek-mee-wandeling in de plaats

MARIABURG-EKEREN-BRASSCHAAT -

Hoewel de coronacijfers in het Antwerpse stilaan over hun hoogtepunt heen lijken, besliste het bestuur van de Wijkwerking Mariaburg, ook de lightversie van de Mariaburgse Feesten te schrappen. “Ook in de alternatieve versie kunnen de we noodzakelijke afstand niet garanderen”, zegt coördinator Steven De Schepper.

De Mariaburgse Feesten zouden normaal op de laatste zondag van september plaatshebben. De openluchtrommelmarkt en de resem aan evenementen lokken ieder jaar 3.000 tot 4.000 bezoekers naar het Van de Weyngaertplein en omgeving. Ook de lightversie zou in coronatijd te volk op de been brengen. “We hebben de voorbije weken gewikt en gewogen. De combinatie van maatregelen ons door de overheid opgelegd en de eigen verantwoordelijkheidszin, deden ons op de extra vergadering van ons comité besluiten de Mariaburgse Feesten naar 2021 te verwijzen”, zegt Steven De Schepper.  

Zoek-mee-wandeling

Om de Mariaburgers toch iets aan te bieden wordt een ‘zoek-mee-wandeling’ door de wijk georganiseerd, zowel langs de Ekerse als de Brasschaatse kant. De wandeling zal over een lange periode gespreid worden en zal lopen tot en met zondag 15 november. “De deelnemers krijgen twintig eenvoudige vragen, waarvan zeven met foto op te lossen. Ideaal om in gezinsverband of met eigen bubbel aan deel te nemen”, zegt Walter Lauriks, samensteller van de zoektocht. All info verschijnt in de volgende editie van de wijkkrant ‘Het Nieuw Kwartier’.

Dansen zal je dit jaar niet op het Van de Weyngaertplein. De Mariaburgse Feesten verhuizen naar 2021. 

Dansen zal je dit jaar niet op het Van de Weyngaertplein. De Mariaburgse Feesten verhuizen naar 2021. © Marc Wouters

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio