Het kruispunt van de Noorderlaan met de Göteborgweg worden onder handen genomen. ©  rr

3,5 maanden lang werken aan Noorderlaan in de haven

Vanaf komende zaterdag 15 augustus vinden wegenwerken plaats op de Noorderlaan (N180) in de haven van Antwerpen. Het gaat om het stuk tussen het kruispunt met de Zomerweg en de Oosterweelsteenweg. Het wegdek is er dringend aan vernieuwing toe. De werken zullen enkele maanden in beslag nemen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer renoveert tijdens die werken ook de twee bruggen over de spoorweg. In totaal duurt de vernieuwing zo’n 3,5 maand, het einde is voorzien eind november.

Het kruispunt van de Noorderlaan met de Zomerweg en de Göteborgweg krijgt een nieuwe inrichting om de situatie voor alle weggebruikers te verbeteren en veiliger te maken. De Zomerweg en Göteborgweg worden uit elkaar getrokken en de kruispunten zullen maximaal conflictvrij geregeld worden.

Werken in fasen

Om de hinder te beperken, vernieuwt AWV de Noorderlaan in twee fases. Eerst (midden augustus – begin oktober) zijn de rijstroken richting Antwerpen aan de beurt, vervolgens (begin oktober – november) de rijstroken richting de R2 - Liefkenshoektunnel. Zo blijft er steeds één rijstrook over voor het verkeer.

Het verkeer van Antwerpen richting de R2 kan steeds via de Noorderlaan blijven rijden. Wie naar het zuiden (richting Antwerpen) moet, wordt omgeleid via de A12 of via Treurenborg-Zomerweg-Göteborgweg-Oosterweelsteenweg. In de Treurenborg geldt voor de volledige duur van de werken enkelrichtingsverkeer van de Noorderlaan richting de Zomerweg en een snelheidsbeperking van 50km/u. Deze lokale omleidingsroute is geschikt voor de havenvoertuigen die niet via de A12 mogen rijden. Ook De Lijn kan via deze korte omleiding de gebruikelijk dienstregeling aanhouden.

Werken tussen Luithagen en Oosterweelsteenweg

Tijdens deze werken vernieuwt AWV ook de bovenste laag asfalt van de Noorderlaan tussen Luithagen en Oosterweelsteenweg. In het weekend van vrijdagavond 21 augustus tot maandagochten 24 augustus zijn in deze zone de rijstroken richting R2 volledig afgesloten. Ook de afrit van de A12 naar de Noorderlaan richting noord is afgesloten. Er wordt tijdens dit weekend een omleiding voorzien via de Vosseschijnstraat.

 joro

MEER OVER Mobiliteit stad & rand

werfnieuws

factcheck mobiliteit

DE TEST

ERGENS ANDERS, BETER?