Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. ©  Kioni Papadopoulos

Antwerpse politie bevrijdt achtergelaten hond uit snikhete wagen

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft dinsdagavond bij 30 graden een hond bevrijd uit een wagen. De eigenaars hadden dan wel een kommetje water achtergelaten, door de hitte in de wagen verkeerde de hond in ademnood toen de politie een raam openbrak.

jtp

De inspecteurs van de Antwerpse politie merkten het hondje op in Oever, niet ver van Sint-Jansvliet. De wagen, met een Frans kenteken, was slotvast waardoor de hond niet zomaar bevrijd kon worden. De politie deed snel nazicht in de buurt in de hoop de eigenaar te kunnen treffen, maar tevergeefs.

“De hond met lange haren was erg aan het hijgen, met z’n tong die wit was naar buiten. De zon scheen op de achterruit van de auto. Die was helemaal vol geladen met bagage waardoor het dier zich maar amper kon bewegen”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

In een hoekje in de auto zagen de inspecteurs wel een kommetje met water, maar de politie kon niet anders dan het raampje van de wagen open te breken. “De temperatuur in de auto was voelbaar hoger dan buiten”, aldus Bruyns. “De hond reageerde agressief en verstopte zich onder de auto. Om het dier niet nog meer te doen schrikken, sloot de politie de straat af.”

Na een tijdje werd de hond rustiger, dronk het wat water en kreeg de tong opnieuw een normale kleur. De hond werd overgebracht naar het politiekantoor aan de Noorderlaan. Daar kwamen de eigenaars wat later aan. “Zij verklaarden dat er een automatisch koelsysteem in de wagen aanwezig was, maar blijkbaar onvoldoende voor het welzijn van het dier”, klinkt het nog. De hond en zijn baasjes werden herenigd.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio