©  Mia Uydens

Politie identificeert jongeren die vandalenstreken uithaalden in lagere school

De daders van het zware vandalisme, dat afgelopen weekend werd gepleegd in de gemeentelijke lagere school De Wegwijzer in Rijkevorsel, zijn gekend. Het gaat om twee jongens van 17 en 19 en een meisje van 16 uit Rijkevorsel. Het drietal en hun ouders zullen een zware rekening gepresenteerd krijgen.

LEES OOK: Vandalen slaan toe in elke ruimte van lagere school

De manier waarop de vandalen in de school te werk gingen, tart elke verbeelding. Computers werden stukgeslagen, het bedieningspaneel van de kopieermachine onderging hetzelfde lot, kasten werd opengetrokken en de inhoud ervan op de grond gegooid, en brandblusapparaten en verfbussen werden leeggespoten in de gangen en over de klasmeubelen. Op borden werden boodschappen neergeschreven. Nagenoeg alle ruimtes, tot de kelder toe, werden door de vandalen onder handen genomen. 

Brandalarm

De vandalen zijn pas gestopt toen ze op de een of andere manier het brandalarm in werking hebben gesteld. “De politiezone Noorderkempen is een onderzoek gestart waardoor eerder deze week de drie jongeren konden geïdentificeerd worden”, meldt het parket in Antwerpen. Op vraag van het parket werd het drietal dinsdagmiddag gearresteerd en verhoord.

“Ze hebben meegewerkt aan het onderzoek en hebben de feiten ook bekend”, zegt een woordvoerder. “Na het verhoor mochten ze beschikken.”

Onder leiding van het parket zal de politiezone Noorderkempen het verdere onderzoek voeren en het parket zal een gepast gevolg geven aan de feiten, waarbij het vergoeden en het herstellen van de schade een centrale plaats zal krijgen. Het staat vast dat de omvang van de schade in de duizenden euro’s zal oplopen. In de school is de voorbije dagen al flink gepoetst.

 mph

MEER OVER Misdaad Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio