© Gemeente Zwijndrecht

Treinverkeer tussen Antwerpen en Sint-Niklaas onderbroken door incident in Zwijndrecht

Zwijndrecht -

Het treinverkeer op de spoorlijn Gent-Antwerpen is woensdag sinds 10.45 uur onderbroken tussen Antwerpen en Sint-Niklaas. Ter hoogte van de overweg Heidestraat in Zwijndrecht heeft een te hoog geladen vrachtwagen de bovenleiding beschadigd. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel.

blgBron: BELGA

De NMBS legt vervangbussen in tussen Antwerpen en Sint-Niklaas, en omgekeerd. In de mate van het mogelijke worden de treinen lokaal omgeleid.

Door de vrachtwagen met een kraan die te hoog uitstak is de bovenleiding in Zwijndrecht beschadigd over een afstand van enkele honderden meters, meldt Infrabel. “Onze technische ploegen zullen de rest van de dag bezig zijn met herstellingswerken”, klinkt het.

Dinsdag was er een soortgelijk incident met een hoog te geladen kiepwagen in Mollem bij Asse, op spoorlijn Brussel-Dendermonde.

Deze incidenten zijn vermijdbaar en zorgen telkens voor veel hinder voor het treinverkeer en de reizigers en voor extra werk voor de technische ploegen van Infrabel, die ook paraat staan om de hitte op het spoor aan te pakken door middel van interventies op het spoorwegnet waar nodig, benadrukt woordvoerder Frédéric Petit. “Ik zou alle vrachtwagenbestuurders nogmaals willen vragen om altijd en overal de hoogte van hun vrachtwagen en hun lading goed te willen controleren.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio