©  Beerschot

Beerschot-aanwinst Eleke: “Ik wil iedereen trots maken met mijn doelpunten”

“Dit is een toptransfer.” Bij Beerschot winden ze er geen doekjes om, de verwachtingen rond nieuwe spits Blessing Eleke zijn groot. De 24-jarige Nigeriaan moet de scorende spits worden die al lang op het verlanglijstje stond.

LEES OOK. Centrumspits Blessing Eleke voor drie jaar naar Beerschot

“Elke club is op zoek naar een scorende spits”, vertelt technisch manager Sander Van Praet op de website van de Kielse club. “We zijn dan ook blij en trots dat we Blessing Eleke hebben aangetrokken. Hij is nog maar 24 en een complete spits: doelgericht, technisch onderlegd en hij heeft enorme fysieke kwaliteiten. Bovendien heeft hij nog een grote groeimarge. Hij kan bij ons nog beter worden.”

Eleke was de voorbije twee jaar goed voor 22 goals voor het Zwitserse FC Luzern. Op het Kiel wil de Nigeriaan die lijn nu doortrekken. “Ik wil iedereen blij en trots maken met mijn goals”, aldus Eleke. “Ik wil ook voor Beerschot veel scoren en ben opgetogen dat ik bij deze club kan doorgroeien. Van alle aanbiedingen die ik had, was dit voor mij de beste.”

Niet naar Anderlecht

Een jaar geleden probeerde Anderlecht Eleke nog los te weken, maar ondanks een bod van vijf miljoen euro - een uitleenbeurt van één miljoen met een aankoopoptie van vier miljoen - ging de deal niet door. Eleke kende daarna een minder seizoen - vier goals en 1 assist - en ook door de financiële problemen bij de Zwitserse club is de aanvaller vandaag een mooie opportuniteit.

 ©  Beerschot

“Alles ging heel goed in het begin. Daarna vielen de resultaten tegen, waren er enkele trainerswissels, en werd ik geconfronteerd met een blessure. Daardoor liep het wat minder en raakte het vuur uitgedoofd”, geeft Eleke toe. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Ik sta te popelen om met deze club groter te worden.”

Losada: “Ideale versterking”

Coach Hernán Losada is alvast opgetogen met zijn nieuwe aanwinst. “Voor zijn leeftijd heeft Eleke al behoorlijk wat ervaring, en dat in verschillende landen. Daardoor zal hij mogelijk snel wennen aan een nieuwe omgeving en een nieuwe competitie. Dat is een voordeel. Al hebben we hem uiteraard getransfereerd omwille van zijn talent en zijn kwaliteiten. Hij is zowel sterk als snel, en voor een spits van 1m90 heeft hij veel techniek in huis. Kortom, de ideale versterking van ons aanvallend compartiment”, besluit de Argentijn.

 ©  Beerschot

 Kersten Steurbaut

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws