©  BELGAIMAGE

Dagvaarding voor politierechtbank voor wie coronaboete niet betaalt

Mensen die na een coronaovertreding hun minnelijke schikking niet betaald hebben, mogen binnenkort een dagvaarding voor de politierechtbank in hun bus verwachten. Dat meldt het Antwerps parket woensdag in een persbericht.

jtp

Wie een overtreding begin, maar niet betaalt, kreeg eerst nog een aanmaning. “Als die ook niet betaald wordt, volgt een dagvaarding voor de politierechtbank. De kosten van de dagvaarding en de rolrechten zullen ook aangerekend worden aan de veroordeelde”, zegt het Antwerps parket.

Intussen zijn al meer dan 9.000 minnelijke schikkingen betaald: 165 handelaars en organisatoren van feestjes betaalden de minnelijke schikking van 750 euro, 8.979 particulieren betaalden hun minnelijke schikking van 250 euro.

COVID-team

Het Antwerpse parket heeft sinds de maand juni al meer dan 10.800 processen-verbaal op het parket geregistreerd. “In de loop van de maand juni werd een COVID-team opgericht om het aantal coronadossiers op de meeste efficiënte manier te kunnen verwerken”, zegt het parket.

“De ploeg is samengesteld uit leden van de administratie die de dossiers inschrijven en kwalificeren in samenspraak met een magistraat, minnelijke schikkingen uitschrijven en de dossiers klaarmaken voor zitting indien de minnelijke schikking niet betaald werd.”

In Antwerpen worden vanaf 5 oktober voor de politierechtbank drie zittingen per week georganiseerd. In Mechelen en Turnhout, waar minder dossiers zijn, zal er wekelijks één zitting georganiseerd worden.

Sinds de start van de coronacrisis staat de teller van de spuwincidenten intussen op 77. Afgelopen weekend pakte de politie nog een 42-jarige man op in Essen die gespuwd heeft naar de politie. Hij werd aangehouden door de onderzoeksrechter.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio