Onder andere op de Veemarkt zorgen wegpiraten voor overlast. ©  Dirk Vertommen

Mechelse burgemeester haalt auto van vijf wegpiraten uit het verkeer: “Grens van het toelaatbare is ver overschreden”

Mechelen -

De Mechelse burgemeester Alexander Vandersmissen heeft beslist om in een keer de auto van vijf wegpiraten uit het verkeer te halen. Vandersmissen meldt ook dat er nog zullen volgen. De politie roept inwoners ook op om roekeloos rijgedrag zeker te melden.

Sven Van Haezendonck

Meldingen, cameratoezicht en politionele vaststellingen hebben aangetoond dat een aantal bestuurders de afgelopen maanden een karrenvracht aan overtredingen heeft begaan. Ze lieten zich niet alleen opmerken door roekeloos rijgedrag en overbodige verplaatsingen door de binnenstad, maar vooral door het aantal verkeersinbreuken dat ze maakten.

Vijf bestuurders bouwden in de politiezone Mechelen-Willebroek een stevig dossier op. “Als op enkele weken tijd verschillende zware inbreuken worden gepleegd die andere weggebruikers in gevaar brengen, dan is de grens van het toelaatbare ver overschreden. Bij het inkijken van de bewuste dossiers heb ik niet geaarzeld en meteen opdracht gegeven aan de politie om deze wagens uit het verkeer te halen”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+).

Tot 100 kilometer per uur in zone 50

Burgemeester Alexander Vandersmissen. ©  Dirk Vertommen

Snelheidsovertredingen tussen de 70 en 100 kilometer per uur in de zone 50 zijn geen uitzondering. In de zone 30 gaf het flitstoestel geregeld snelheden tussen de 45 en 50 kilometer per uur aan. “Bovendien laten deze bestuurders zich evenzeer opmerken door inbreuken in fietsstraten, door het negeren van het inhaalverbod en het negeren van onze autoluwe binnenstad. Het toertjes rijden door de Mechelse binnenstad, langs Bruul en Veemarkt, gepaard gaande met inbreuken, blijkt ook een geliefkoosde bezigheid te zijn. Hier gaan we manifest paal en perk aan stellen”, legt de burgemeester uit.

Daarnaast hield de politie de bestuurders staande omdat ze met een niet-verzekerd voertuig rondreden, hun gsm achter het stuur gebruikten, hinderlijk parkeerden of omdat ze rondreden onder invloed van drugs. Een bestuurder werd in een periode van amper vijf maanden zelfs driemaal betrapt onder invloed van drugs.

De politie roept burgers ook op om onaangepast rijgedrag en overlast zeker te melden, omdat ze kunnen helpen bij de opbouw van een dossier. “We blijven de komende tijd met eenzelfde intensiteit aan dossieropbouw doen en zijn vast overtuigd om patsers en andere asociale bestuurders uit Mechelen te weren”, zegt Vandersmissen nog.

De lokale politie is te bereiken op het nummer 015.46.44.64

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio