©  Clarence House/Chris Jackson

De waarheid achter portret van koninklijke familie: “Het was een absolute nachtmerrie”

Toen prins Charles in 2018 zijn zeventigste verjaardag vierde, werd een portret vrijgegeven waarin hij wordt omring door zijn gezin. Maar achter dat liefelijke tafereel ging blijkbaar een heel ander verhaal schuil.

flb

Op de foto zien we prins Charles met zijn vrouw Camilla, zijn zoon prins William met Kate Middleton en hun kinderen prins George, prinses Charlotte en prins Louis, en prins Harry en Meghan Markle. Ze lachen hartelijk en lijken het prima naar hun zin te hebben, maar schijn bedreigt. Dat zeggen Omid Scobie en Carolyn Durand, auteurs van de biografie Finding freedom. Naar verluidt was zelfs het een “ware nachtmerrie” om iedereen bij elkaar te krijgen voor de foto.

Een bron die ze te pakken kregen, vertelde hen namelijk dat “noch Harry noch William enige moeite deed om zichzelf beschikbaar te maken voor het fotomoment”. Bovendien zou de relatie tussen Harry en zijn vader Charles “ingewikkeld” zijn. Maar het is niet allemaal slecht nieuws, zo wordt in het boek bekendgemaakt dat de relatie tussen Meghan en Charles net bijzonder goed is. “Ze beschouwt hem als haar tweede vader en ze vond hem van bij de eerste ontmoeting meteen ondersteunend en liefdevol.”

In het boek wordt wel nog een ander pijnlijk familiemomentje opgerakeld. Zo zou prinses Eugenie vorig jaar in de lente razend geweest zijn op haar neef prins Harry en Meghan Markle omdat ze het nieuws dat ze een kindje verwachtten bekend hadden gemaakt op haar huwelijk. “Dat kon op weinig begrip rekenen van Eugenie”, klinkt het. “Ze vond dat ze beter hadden kunnen wachten om dat wereldkundig te maken. Het was haar moment om in de schijnwerpers te staan.”

bekijk ook

Kate en William schakelen ‘geheim wapen’ van Harry en Meghan in

Prins Harry en Meghan Markle straal genegeerd door prins William en Kate: “Dit is niet hoe je je broer begroet!”

Prins Harry en Meghan Markle laten oog vallen op villa van Mel Gibson in Malibu

NIET TE MISSEN