©  RAFC

 ©  RAFC

1 / 2

Officieel: Pieter Gerkens tekent voor drie jaar bij Antwerp

Pieter Gerkens is officieel een speler van Antwerp FC. Zoals aangekondigd zette de 24-jarige middenvelder zopas zijn handtekening onder een contract van drie jaar op de Bosuil.

Gerkens wordt er herenigd met Ivan Leko, die hij bij STVV al als trainer had. In 2017 bereikten ze samen de finale van Play-off 2, waarin Gerkens acht keer raak trof in tien duels. Vervolgens trok hij van STVV naar Anderlecht, waar hij 85 duels speelde en elf keer scoorde, maar hij verdween er vorig seizoen mede door blessures uit beeld.

Hij wilde maar wat graag een nieuwe uitdaging aangaan en van alle aanbiedingen was Antwerp de interessantste. De club drukte door en haalde na aanslepende onderhandelingen haar slag thuis. Voor de Great Old, dat Coopman en De Sart voor lange tijd zag uitvallen, is Gerkens zeer welgekomen. Ook om aan voldoende kwalitatieve Belgen te geraken.

Na Beiranvand, Butez, Boya, Verstraete en De Pauw is Pieter Gerkens de zesde zomeraanwinst op de Bosuil.

Leko en Gerkens in 2017 bij STVV. ©  JEFFREY GAENS

Rodrigues richting exit?

Ook uitgaand gaat er natuurlijk nog wat gebeuren bij Antwerp. De entourage van Ivo Rodrigues (25) is alvast op zoek naar een oplossing, want voor de Portugese winger ziet het er niet goed uit. Nadat hij veel speelde in de voorbereiding, werd hij door Leko gepasseerd in de bekerfinale. Lamkel Zé speelde op zijn plaats en dat kwam aan. Rodrigues toonde nadien zijn ongenoegen en tegen Moeskroen zat hij zelfs niet meer in de kern. Hij bekijkt nu zijn (transfer)opties en dat is volgens de club – naast “lichte hinder aan de knie” – de reden waarom hij de voorbije dagen ook niet meer met de groep trainde, maar een apart programma volgt. Wordt de situatie nog opgelost of vertrekt hij na drie seizoenen? In juni loopt zijn contract sowieso af.

(dvd, dige)

 ©  Photo News

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws