©  blg

Politie pakt minderjarige op in onderzoek naar rellen in Blankenberge

Blankenberge
Tim Lescrauwaet

De Brusselse minderjarige die gearresteerd werd op verdenking van betrokkenheid bij de massale vechtpartij van zaterdag in Blankenberge, wordt morgen/woensdag ter beschikking gesteld van het Brusselse jeugdparket. Dat meldt het parket van Brussel dinsdagavond. Maandag werden drie andere jongeren al onder aanhoudingsbevel geplaatst door de onderzoeksrechter in Brugge.

De vechtpartij ontstond zaterdag in de late namiddag op het strand van Blankenberge, ter hoogte van de Weststraattrap. Bij het incident waren tientallen amokmakers betrokken. Op beelden is duidelijk te zien hoe de onruststokers zich ook tegen de politie keerden. Daarbij werd een politieman zelfs met een parasol te lijf gegaan.

De lokale politie van Blankenberge/Zuienkerke moest de hulp inroepen van andere politiezones om de gemoederen te bedaren. Uiteindelijk werden zeventien betrokkenen bestuurlijk aangehouden. Drie jongemannen uit het Brusselse werden gerechtelijk van hun vrijheid beroofd. De Brugse onderzoeksrechter besliste maandag om hen onder aanhoudingsbevel te plaatsen op verdenking van gewapende weerspannigheid en van opzettelijke slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid tot gevolg.

Het gerechtelijk onderzoek loopt intussen voort. Aan de hand van camerabeelden proberen de speurders ook de andere betrokkenen bij de rellen in het vizier te krijgen. In dat kader werd ook een minderjarige uit Brussel gearresteerd. Die is in de loop van de dag verhoord en zal woensdag ter beschikking gesteld worden van het Brusselse jeugdparket.

LEES OOK: Wie zijn de relschoppers van Blankenberge? Amper 20 jaar oud en allemaal een strafblad

LEES OOK: Minister De Crem wil plaatsverbod voor hele kustlijn voor relschoppers

Nu in het nieuws